VALL-I

83%
VALL-I
VALL-I (WALL·E) je americký animovaná film společnosti Pixar. Hlavním hrdinou příběhu je poslední operační robot VALL-I stále plnící úkol čištění Země se svým jediným mazlíčkem – švábem Halem, který mu dělá společnost. Malý roztomilý robot si za ta léta docela vyvinul svou osobnost. Bydlí v maringotce plné zvláštností a artefaktů z lidského života jako je Rubikova kostka, kuchyňský šlehač a jeho největší poklad – stará video kazeta s filmem Hello Dolly. Během začátku filmu si přidá do své sbírky novou věc – malou rostlinku, kterou zasadí do staré boty. Jednoho dne jde VALL-I po své obvyklé práci, ale blízko přistane kosmická loď. Kosmická loď vyšle malou, létající robotku Evu, která začíná na povrchu planety něco hledat. VALL-I se beznadějně zamiluje.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
VALL-I je důkazem toho,že se dají emoce a myšlenky sdělit i beze slov. Nádherný a hlavně dojemný snímek,který má nádhernou animaci a nese v sobě silné ekologické poselství,které si mnoho z nás ani neuvědomuje. Chvílemi se trochu vleklo,ale i přes to jsem spokojený.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
8.5
Nejlepší animáky jsou ty, které vzbuzují pozitivní emoce - a to je právě tento případ. Občasné "výpůjčky" (Číslo 5, E.T. mimozemšťan, Do oblak)jsou dobře zakomponované do děje, ale ústřední myšlenka - život bez lásky nemá smysl - je původní a zřetelná. Robotický "uklízeč" VALL-I se zamiluje do robotky Eve, ale jejich vzájemné city narážejí na úkoly zadané zlenivělými lidmi, za které už roboti dělají téměř všechno ... Milý rodinný animák.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Robotická romantika. Rozhodně zajímavý scénář, slušná animace a film pro celou rodinu. Za mě je to povedený animovaný kousek, ale přeci jen mu chybí něco extra. Pixar umí jak lepší animaci, tak si umí najít pro své animáky dobré scénáristy. Toto je prostě velmi slušné - 70%.


Dodatečné informace

Původní název:
WALL·E (více)
  • USA VALL-I
  • USA WALL·E
  • USA Uôrî
  • USA VOL·i
  • USA Wall-E
  • USA WALL·E. Batallón de limpieza
  • USA WALL·E - Der letzte räumt die Erde auf
  • USA Wall·Y
Premiéra v ČR:
14. 8. 2008
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
VALL-I je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch