Jûbei ninpûchô

81%
Jûbei ninpûchô
Jûbei ninpûchô
Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)



xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
8
Jedno z nejlepších anime svého druhu, co jsem zatím viděl. Sice ve mě tu pátou hvězdu poněkud nahlodával podivně rychlý konec, ale jinak je ta brutální atmosféra skvělá.
Drover
Drover
109 bodů
7
Anime klasika, která by rozhodně neměla uniknout žádnému fanouškovi žánru. Jako vždy neotřelá ve vyprávěcích postupech i v budování charakterů, s krásnou vizuální a v detailech i příběhovou poetikou. Ninja Scroll zaujme kromě své typicky japonské výstřednosti rovněž typicky japonskou explicitní brutalitou, sexualitou a nekompromisností, hojně zastoupenými v tomto archetypálním příběhu, který rovněž klasicky odkazuje na slavnou japonskou historii. Triviální vyprávění a povětšinou nesympatické postavy mi brání v maximální spokojenosti, přesto nemám pochyby, že jsem viděl něco výjimečného, obzvlášť při vzpomínání na netradiční ozvěny romantiky a shakespearovské tragiky. A ačkoliv nemám nakoukáno tolik, abych dokázal Ninja Scroll označit za žánrový milník, když vidím, jak se u něj viditelně inspiroval například Basilisk či Naruto, nezdráhal bych se ho na pomyslný piedestal vyzdvihnout.

Dodatečné informace

Původní název:
Jubei Ninpocho: The Wind Ninja Chronicles (více)
  • Japonsko Jûbei ninpûchô
  • Japonsko Jubei Ninpocho: The Wind Ninja Chronicles
  • Japonsko Ninja Scroll
  • Japonsko Ninja scroll: Edición especial 10º aniversario
Země původu:
Japonsko
Rozpočet:
60 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění