Romper Stomper

66%
Romper Stomper
Romper Stomper

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (RUSSELL CROWE) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Jedna z nejlepších rolí pro Russela Crowea. Tyto snímky o neonacistech mám velmi rád,to jak se zde řeší otázka rasismu vždy vyvolává spoustu emocí,ať už kladných,nebo záporných. Romper Stomper je nekompromisní sondou do života pravicových extrémistů. Brutální a krvavé. Přesto bych raději volil Kult hákového kříže,který je po řemeslné stránce úplně někde jinde.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Tak tohle není příjemná podívaná, dokonce je to film na hranici snesitelnosti, ale Russel Crowe je v něm naprosto úžasný. Vedla se velká debata zda je to film rasistický nebo protirasistický, inu podívejte se sami, ale neříkejte, že jsem vís nevaroval. Finále je neskutečná jízda.

Dodatečné informace

Původní název:
Romper Stomper (více)
  • Austrálie Romper Stomper
  • Austrálie Fanatic - Romper Stomper
  • Austrálie Skinheads
  • Austrálie Skinheads - A Força Branca
Země původu:
Austrálie
Čeština:
Romper Stomper je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění