Noční můra v Elm Street

78%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
10
Abych řekl pravdu - nesnáším horory. Přímo jimi pohrdám, páč mám své prožité trauma ze čtvrtého roku mého života u Chuckyho, kvůli kterému mám lehkou averzi vůči panenkám, ale Noční můru v Elm Street jsem nemohl vynechat, neboť se jedná o klasiku ve svém žánru, ba co víc - je to i skvěle natočené. Člověk tak pociťuje napětí a abych pravdu podotkl, tak jsem se ani tolik nebál, avšak jsem byl držen a dusen v tom sebejistém napětí. Proto tento horor hodnotím takto kladně.
karlik4801
1 942 bodů
6.5
Kultovní horor, který i v roce 2013 dokáže navodit dobrou atmosféru. Sice se u toho nedá bát, ale já oceňuju ten nápad. A hlavně je ten nápad dobře provedený. Dobří herci, režie a hlavně vypilovaný scénář. Nechybí ani dobré masky. Takže jediné co mi chybělo byl aspoň malý strach. Jinak si Freddy vedl bravurně.
Duffman97
Duffman97
1 618 bodů
8
Freddy je kultovní záporák a žádný z následovníků ani zdaleka nedosahuje kvalit A Nightmare on Elm Street 1.Dobří herci, charismatický záporák ale hlavně děsivá atmosféra.
Cortyx
1 571 bodů
8
jeden z prvnich steku J.Deppa,jeden z prvnich hororu kterych jsem videl a patri (alespon pro mne) k tem lepsim hororum
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
10
Noční můra je již dnes klasikou a až mě udivilo, jak je tento film na svůj věk stále svým způsobem děsivý. A především zábavný. Bavil jsem se. Grill má sen, že jí chce cápek s fešnou fedorou zabít. Proto si pozve k sobě kamarádku a Deppa, provede koitus a až potom natáhne bačkory. Mařka s Deppem chtějí fedoráka porazit. A povede se jim to? Těžko říct, co bylo děsivější; Freddy nebo dabér Deppa. (Suchánek)
jvempire
jvempire
1 208 bodů
9
Noční můra v pravém slova smyslu. Klasický horor, který musí každý vidět.
minimoj
587 bodů
8.5
Bojím se celkem ráda a tady to bylo fakt děsivé, několikrát jsem se před spaním koukla pod postel a pevně zavřela okenice a zamkla vchodové dveře. Vím sice, že to proti Freddy Kruegerovi nepomůže, ale aspoň něco, že ? Dnes už klasika a opravdu profesionálně zvládnutá.
Dubínka
577 bodů
6.5
Horory nemám moc rád obecně, a ani tenhle není vyjímkou. Při sledování jsem se občas nudil a skoro vůbec nebál a to si myslím že není moc dobré znamení, zvlášt u hororu. Každopádně úplně podprůměrné to není a tři hvězdičky si to zaslouží, ikdyž na to jak je to u spousty lidí populární, tak mně to spíš zklamalo.
henrycruel
henrycruel
202 bodů
9
První film s legendárním popáleným vrahem, který si pro své oběti chodí ve snu. Wes Craven je mistr hororů a tímto filmem to potvrdil.
  • Freddy a jeho černý humor.
  • Robert Englund
  • Triky a masky
  • Režie
  • Námět
  • Některé postavy a jejich představitelé.
jfkbeta
jfkbeta
56 bodů
7.5
Můj úplně první horor po kterém jsem teda vážně nespal.Jako dítě s odvahou"že ho skouknu" a ukážu holkám co jsem to za kus.Další a další díly už mají sestupnou bilanci a remake je průser.Vynikající nápad jak děsit s nápadem.