Hrozba v poušti

50%
Hrozba v poušti
Hrozba v poušti

Před invazí do Afganistanu, během tajemné mise, se šest vojáků z elitní vojenské jednotky musí postavit nepříteli v nehostinném a nebezpečném Afganistanu. Jsou ztraceni v „bermudském trianglu východu“, v místě nekonečného zla. (Film+)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
5
Skromný válečný sci-fi horor, který svou podstatou i vizuální stránkou jakoby vypadl ze seriálu ´Akta X´ (1993-2018). Vojenská mise speciální elitní jednotky v Afghánistánu ve snaze najít nějakého Mohammeda Abana. Přes všechnu snahu však najdou zcela něco jiného. Něco, co by je ani ve snu nenapadlo. Ve své podstatě se jedná o vojenskou sebevražednou misi, ze které by se po divácké stránce mohlo očekávat mnohé. Válečný film s prvky sci-fi se však nepyšní vysokým rozpočtem, což je od prvních minut víceméně i dosti znát. Ano, skutečně se snímek honosí skromností, což vytváří až televizní dojem. Nápad námětu sice není špatný, ale není originální. Něco podobného bylo použito už ve snímku ´Hory mají oči 2´ (2007), takže to vypadá, že se tímto Daniel Myrick, coby režisér a scénárista, inspiroval. Ale jo, snímek se dá považovat vcelku za solidní, jen to chtělo daleko větší rozpočet a více zapracovat na scénáři. Dramatizace se totiž podivně vytrácí a celé to vypadá jako levná estráda podivnosti. Skutečně už chybí, aby se tam někde náhle objevili Murder se Scully.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Pomalu se táhnoucí děj a slabší podání nebezpečí v poušti. Takové klidnější Sci-Fi.
Ombak_Penari
2 764 bodů
2
Neskutečná nuda k ukousání. Pořád jsem doufal, že se něco stane a ono nic. Rozjeté to bylo velmi hezky - vojenská jednotka v opuštěných horách Afganistánu, tajemné úkazy či UFO, nemožnost dovolat se pomoci... Celé to vypadá krásně, ale co z toho, když se fakt neděje prostě nic. Pořád se jen někam jde, hádá se mezi sebou a utíká se a střílí po podivných světlech cestou a všichni se chovají jako pitomci aniž by to nakonec vedlo aspoň k nějakému zásadnímu finále. A ačkoliv to netahá za oči amaterismem, tak ale neexistuje žádný důvod, proč to vidět...

Dodatečné informace

Původní název:
Hrozba v poušti (více)
  • USA Hrozba v poušti
  • USA Objective, The
  • USA Terror no Afeganistão
Země původu:
USA, Maroko
Ocenění:
Žádná ocenění