Šaráda

77%
Šaráda
Plakát traileru

Regina (Hepburn) se vrací do Paříže z lyžovačky ve Švýcarsku. Čeká jí ovšem nemilé překvapení. Její manžel je nezvěstný a spolu s ním i všechny peníze, které měli. Do toho se o ní začnou zajímat agenti CIA a další podivíni, kterým jde všem jen o jedinou věc. Dozvědět se, kde jsou peníze. Manžel je totiž za války zpronevěřil. Napětí, žánrové schválnosti, product placement a další komponenty tento film učinili nesmrtelným. Především muzikálový režisér Donen napíná diváky od začátku do konce. Audrey Hepburnové v roztomilém kožíšku a špercích za několik desítek tisíc dolarů jde totiž permanentně o život.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Jednotlivé dialogy jsou skutečně vybroušené, jak to jen jde, ale celku přebývá pár minut. Audrey navíc zaručuje, že přečkám i Granta, kterého skutečně nemusím.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Romantická komedie s hlavní dvojicí, která je k jednoduše sežrání a zároveň hvězdně obsazený napínavý špionážní příběh s nečekanými zvraty. Dohromady je to neskutečně zábavné a po nedávno zhlédnutém "Rear Window" od Hitchcocka bych mu klidně připsal i tenhle film, protože se nese v dost podobném duchu...A jak už tady někdo psal, je opravdu škoda, že dnes se podobné filmy už netočí...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Tohle je jeden z nejvíce překombinovaných filmů, které jsem kdy viděl a že jsem jich již viděl dost. Od začátku je člověk naprosto zmatený, kdo je s kým a proč a vše směřuje přes velmi nepravděpodobné zápletky až ke konci, který je vlastně docela patrný už od poloviny filmu. Jenže co naplat, když v tom hrají takoví herci, akce je svižná a humor příjemně nekorektní. Dobrá zábava.

Dodatečné informace

Původní název:
Charade (více)
  • USA Šaráda
  • USA Charade
Země původu:
USA
Rozpočet:
4 mil. USD
Tržby:
13,48 mil. USD (celosvětově)

Powered byJustWatch