Hlavička

70%
Hlavička
Hlavička
Patrick Dewaere v hořké komedii o životě, fotbalu a mužích v ofsajdu. Když je François Perrin, druholigový fotbalista a tak trochu sukničkář, zatčen a neprávem obviněn ze znásilnění mladé ženy, rozhodne se nespravedlivému rozsudku vzepřít naprosto originálním způsobem. Chce najít svou údajnou oběť a vykonat čin, za který byl odsouzen.



Fingon
16 886 bodů
8
70% Fotbal nemusím, ale jako komedie to funguje a Annaud se za svůj druhý celovečerní snímek nemusí stydět (popravdě, on se nemusí stydět za žádný ze svých filmů, vyjma Minora:-P). o Patricku Dewaereovi jsem v životě neslyšel, ale teď vidím, že bych si na něj měl dát pozor. Škoda, že umřel tak brzy.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
8
Tenhle film jsem viděl zpočátku 80. let v kině a zapůsobil na mě tak, že si ho pomatuji dodnes. Patrick Dewaere byl absolutně skvělý. Jean-Jacques Annaud dostal za svůj první film Oskara a v tomto filmu ukázal, že se v režii nijak nezhoršil. Zde si vypracoval také scénář společně s autorem předlohy Francisem Veberem. No a France Dougnac ta byla k sežrání. U nás se to tenkrát vysílalo, protože děj není žádná pochvala tehdejší francouzské společnosti, ale i jako komedie to fungovalo velmi dobře.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Druhý film filmového kouzelníka Jean-Jacquese Annauda sice nedosáhne na příčky nejvyšší, ale jako freska parodující maloměšťácké manýry se svým klientelismem a korupcí je to komediální perla, kdy nezařaditelný vagabund a zároveň shodou náhod fotbalová hvězda dává na frak zajetému koloběhu malých lidí. Velmi originální zábava po francouzsku s výbornými herci.

Dodatečné informace

Původní název:
Coup de tęte (více)
  • Francie Hlavička
  • Francie Coup de tęte
  • Francie Damit ist die Sache für mich erledigt
  • Francie El cabezazo
  • Francie Joka toiselle kuoppaa kaivaa...
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění