Děkujeme, že kouříte

74%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Nick Naylor je špičkový odborník na komunikaci a navíc ho to dost baví. "To" je obhajoba cigaret a jejich vlivu na lidský organismus. Bravurně zvládá všechny nástrahy, které společnost klade tabáku do cesty. Přiblblé předem připravené televizní debaty, přednášky na základní škole, vládní komise. Líbila se mi scéna s letadlem. Milionový Nick hovoří v turistické třídě s potenciálními zákazníky. "Pokud dokážu přesvědčit jednoho z nich, aby začal kouřit, vydělal jsem si na letenku..." To je přístup, který u nás hnedle nenajdete. Ale i nejostřejší kosa jednou padne na kámen. Hrátky s jazykem, mluvením a argumentací jsou jen část zábavy, kterou film nabízí. Poodhalení zákulisí miliardového průmyslu je neméně přitažlivé. K tomu přidejme pár faktů nejen o tabáku, ale i dalších zabijácích lidstva. Nakonec jedna roštěnka, Aaron Eckhart a posypat vtipem. Hmmm, takové koláčky se jen rozplývají....
psico
psico
1 671 bodů
6.5
Dobrý, ale bohužel snadno zapomenutelný film ..
Foltest
Foltest
1 304 bodů
8
Velmi dobrý film s vynikajicím, zajímavým a nevšedním námětem. Jako komedii bych však snímek neoznačil, přotože příliš humorných scén v něm nebylo. To mi však vůbec nevadilo, neboť film exceluje v jiných oblastech. A to je především skvěle vykreslené prostředí lobbování za ne tak úplně košer komodity a bravurně napsané argumentační monology protagonisty, při kterých drtí své oponenty na prach. Právě díky těmto věcem film stojí za to. Jako nejlepší scénu filmu bych označil protagonistův proslov ke kamerám těsně před nastoupením ke klíčovému slyšení v Kongresu, který byl dechberoucí.
Krcma
113 bodů
9.5
Musím říci, že jsem se výborně bavil od začátku až do konce. A můžu vám garantovat, že se budete bavit taky ať už koříte nebo ne. Tak brilantní satiru jsem už dlouho neviděl. Když se tu navíc objevil můj oblíbený William H. Macy v roli slizkého senátora, tak to mne tento film už musel dostat. Výborný Aaron Eckhart dokáže přesvědčit o prospěšnosti tabákového průmyslu úplně každého (tedy kromě jednoho senátora). Rozhodně se budu těšit na to s čím Jason Reitman přijde příště. Snad jedině škoda tlaku ze strany Toma Cruise, díky kterému musely být vystřiženy některé odvážnější scény s Katie Holmesovou. Je to fakt kočka.