Slunce, seno, erotika

56%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
Petralee
61 bodů
8
Krásná letní komedie, na kterou se dá stále koukat. Sice nedosahuje na předchozí díly, přesto je tam dost pěkných momentů. Hodně hlášek, které vystihovaly Čechy možná až moc dobře - v době, kdy začali jezdit do ciziny. Nádherné červené BMW kabrio, ve kterém sedí na začátku filmu Dejdar a Kaiser. Jedině čeho vždy lituji, že nemůžu za ně sníst plody moře, které oni nechtějí :-)
zdenek-vrba
58 bodů
10
Tento díl je slabší spíše z důvodu, že v něm zůstaly scény, které jsme vídali v roce 1989/1990 na náměstích a už rok po té nikomu nic moc neříkaly... Ale jednoznačně vystihují náš národ, když jsme vyjeli ven. Hlášky typu "Velebnosti, jdu blejt", "Vono se to ještě hejbe", "osum, říkala to Růžena z prasečáku, že jim dávali minulý týden osum, my nejsme žádný untrvasrmani, my jsme poctiví Jezeďáci z Hoštic, acht, frštén" slyším v každém druhém nákupním zájezdovém autobuse při cestě do zahraničí. Ty nejen že zlidověly, ty národ přijal za vlastní.
jitkana
jitkana
47 bodů
9
První část, když se ti vyvolení vydávají do Itálie je ta lepší - dobrá část. Klasický příběh, kdy vesničani vyjednou za hranice okresu, zde rovnou za hranice státu je velmi vtipná. Bohužel druhá část, kdy se děj vrací do Hoštic je slabší a těžko se vtipem vyrovná prvnímu a druhému dílu. Nicméně i třetí díl obsahuje nesmrtelné hlášky, které zlidověly a používáme je do dnes.