Skála

84%

Komentáře a recenze 53

Dle počtu bodů
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8.5
Skvělí akční film s výborný hereckým obsazením.
Medúska
Medúska
947 bodů
10
Že já na akčňáky moc nejsem, ale tento film si zaslouží jedničku s hvězdičkou. Výborné herecké obsazení, napínavý děj u kterého jsem se ani na chvíli nenudila.
lukasopicasso
lukasopicasso
890 bodů
10
Michael Bay ještě v plné formě, nezkažený tím nejprimitivním humorem a přestylizovaným vizuálem. Ano, toto je nejlepší akční film všech dob! 10/10
Ethan Hunt
Ethan Hunt
620 bodů
9
Stydím se že jsem tuto akční záležitost od legendárního režiséra neviděl dříve. Výborně napsané ústřední postavy to mě hodně překvapilo a ještě k tomu parádní demolice města, kterou si Michael Bay nemohl odpustit. Napětí pořád graduje i když je to jednoduchá zápletka. Na tento snímek by se měli podívat všichni, co chtějí dělat akční filmy, hodně by se přiučili, že nestačí jenom poslat agenty do služby a záchránit svět. Škoda že se Michaelovi nedaří i teď, jelikož když srovnám, kde začinal a kde skončil je mi trochu nevolno.
hofmi
hofmi
532 bodů
9.5
Trojice hlavních hrdinů Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris drží film od počátku do konce ve vysokých obrátkách, není víceméně co vytknout - efekty samozřejmě odpovídají době vzniku, ale plně postačují. V kině na velkém plátně je to podívaná výrazně lepší než v telce nebo na noťasu.
RafCapone
RafCapone
518 bodů
9
Expert na chemické zbraně (Nicolas Cage) a uprchlík z vězení Alcatraz mají za úkol s americkou jednotkou proniknout do Alcatrazu a zneškodnit rakety se kterými teroristé vyhrožují aby dostali peníze. Skvělý béčkový příběh, béčková akce, násnímáno více cool než "kinematograficky" a hlášky jak ze Smrtonosné pasti + perfektní Cage a Connery vytváří - ne - béčko ale díky všem do sebe perfektně pasujícím dílkům skládačky úžasnou akční podívanou která je na neskutečně vysoké kvalitní úrovni. Ve výsledku to vážně působí jako poctivý snímek a ne jako drahé béčko. Vše skvěle zapadá a vytváří jednu z nejlepších akčních podívaných 90' let.
  • akce
  • režie
  • snímání
  • komedie (vytvářená hláškami a herci)
  • reálné nápětí a sázka o miliony životů
  • špatný vztah Cage a manželky
  • začínající neduhy Bayovy režie
Kašpárek
Kašpárek
507 bodů
9
Výborný akční film. Sean Connery je zde skvělý. Dokonce Nicolas Cage zde není špatný. Film celkově šlape a osobně jej považuji společně s Mizery za opravdu zdařilé dílo Michaela Baye. Bohužel u Baye dnes už spíše vzácnost.
Liki12
446 bodů
7
Natočené přesně tak, jak to mám rád a ještě mnohem lépe. Žádná hluchá místa se nekonají, protože tohle dílko, navléknuté do blyštivého kabátku filmového kumštu v podobě svižných akčních scén, je napínavé od začátku až do konce. V tomto případě musím odpustit jemný nádech "nesmrtelnosti" dua Connery, Cage. Koneckonců, k tomuto žánru podobné zlozvyky patří a bez nich by to ani nebylo to pravé "nakopemjedoprdele" movie.
speedy009
260 bodů
8.5
Jeden z mála filmov s Nicolasom Cageom, ktorí za niečo stoja. Skvelé herecké obsadenie, vhodne zvolený hudobný podklad, film neomrzí ani po 20 rokoch keď sa človek k nemu vráti. Kiež by takýchto filmov bolo vo svetovej kinetografii viac, fanúšikovia inteligentných záporákov si pošmáku
Hencen
231 bodů
8
Hodnotit z pohledu současného diváka film více jak 20 let starý, je často dost těžké. V jednu chvíli se absurdnosti momentu nelze jinak než hlasitě smát, pak však přijdou pasáže, které současným akčním peckám (že jich tedy je) doslova vytírají zrak. Vychytralý Connery společně s na vrcholu hrajícím Cagem nezestárli ani o den a ukazují záda aktuální Bayově transformeří produkci.