Skála

84%

Komentáře a recenze 53

Dle počtu bodů
zdenda-subrt
214 bodů
9.5
Výborná akční pecka, kterou mohu vřele doporučit. Duo Cage a Connery tomu dodávají opravdu šmrnc a Harris si samozřejmě také přihřál polívčičku.
lucifrid
lucifrid
151 bodů
10
Nicolas Cage v roli, ve které jeho přehrávací styl naprosto sedne. Skvělá akční jízda, jíž korunuje Sean Connery v jedné ze svých nejlepších rolí. Parádní honičky po San Franciscu, na ostrově, i pod ním, zařadily spolu se skvělými hláškami tuhle klasiku mezi legendy, zvláště jde-li o český dabing. Ten má sice moře chyb, ale na druhou stranu dokáže znovu a znovu pobavit.
kafac
94 bodů
10
Hans Zimmer společně s výbuchovým mágem nám naservírovali pekelnou jízdu, která začíná od první minuty až do poslední. Cage průměr ale Sean to zachraňuje :)
M. McHart
M. McHart
83 bodů
10
Nejlepší akční film, který jsem od dětství viděl. Skvělé obsazení, ještě dýchatelná Amerika, neuvěřitelná hudba Hanse Zimmera, propracovaný příběh, založený na logickém patriotismu a ne na současných mocenských pseudoválkách, na příběhu, kde jde o osobní statečnost (americké podání roku 1996 je ještě jakžtakž snesitelné) a ne technologické vychcanosti...ono to vlastně o těch technologiích až tak moc není a proto se na film dá dívat skoro pořád, dokola a pořád, dokola...
Satecek
50 bodů
10
Prostě paráda. Nicolas je tu skvělý.
pravanoha
45 bodů
9
Tento film počítam medzi jeden z mála filmov s Nicolasom Cageom, ktorý stojí za to vidieť. Už len fakt, že spoločnosť mu robia vynikajúci herci Connery a Harris, sľuboval skvelý zážitok, ktorý sa nakoniec aj dostavil. V období v ktorom tento film vznikol, rozhodne musel patriť na špičku žánru
PavelK78
31 bodů
10
Kvalitní akční film, neskutečná klasika.