Silverado

70%
Silverado

Kovboj Emeth odpočívá v kůlně a náhle je přepaden. Útok odrazí, ale vůbec nechápe kdo a proč ho chtěl zabít. Cestou pak v poušti najde vysíleného muže Padena a pomůže mu. Ve městě jsou oba svědky rvačky v saloonu, která vypukla kvůli černochovi, jemuž odmítl barman nalít. Pomohou mu a jdou za šerifem. Emeth hledá svého bratra, kterého najde v místní base. Po přestřelce Emeth s bratrem i Padenem utíkají do města Silverado. Na útěku jim pomáhá i černoch, kterého se zastali a kus cesty jedou společně. Pak se Paden i černoch od bratrské dvojice odpojí a Emeth s Jakem jedou do Silverada. Brzy se však opět všichni čtyři v Silveradu z různých důvodů sejdou a Emeth zjistí, kdo na něho v kůlně útočil. Navíc se ukazuje, že místní šerif, starý Padenův parťák, si vysvětluje spravedlnost po svém a chce se jich zbavit, aby mu nemohli překazit jeho nekalé plány...




Pete69
Pete69
29 898 bodů
6.5
Dobrý western, ale je na něm znát, že se snaží napodobit look snímků že šedesátých a sedmdesátých let, což se vizuálně docela daří, ale je to strašně osmdesátkové. Banditi jako jelita, kteří netefí ani hrocha na půl metru a kladasové absolutně neomylní snipeři i s rozpadlým kolem. Zvláštní veselá hudba, je tam spousta akce a solidní scénář. Suma sumárum 65%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Tento snímek měl v 80.letech westernový žánr povznést a těžko říci, jestli se mu to povedlo. Rodokapsový příběh má vše podstatné, odvíjí se plynule a svému vývoji dává potřebný čas. Na hereckém seznamu je už i ve své době dost velice známých jmen, což nebývalo zase až tak zvykem. Neuškodilo to snímku? Známé tváře hodně odvádí pozornost. Každopádně klasika se z toho klidně mohla stát, neboť tu jinak nechybí naprosto vůbec nic. Dokonalá výprava, nádherná kamera, pevný scénář, dobré akční scény. Bohužel tomu tak není. Škoda, ten film na to měl.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Solidně napsaný a solidně zahraný film plný zajímavých a oblíbených herců. Jeden z důvodů proč mám rád filmy Lawrence Kasdana a ospravedlňuji Návrat Jediho:-)

Dodatečné informace

Původní název:
Silverado (více)
  • USA Silverado
  • USA The Outlaws
  • USA Силверадо
  • USA Сильверадо
Premiéra v ČR:
10. 5. 2017
Země původu:
USA
Rozpočet:
23 mil. USD
Tržby:
32,19 mil. USD (celosvětově)

Powered byJustWatch