Dracula 2: Vzkříšení

44%
Dracula 2: Vzkříšení
Dracula 2: Vzkříšení
Když Dracula konečně shořel na kříži, všichni mysleli, že je navěky mrtvý, to ale podcenili sílu pána upírů. Dva patologové totiž při zkoumání shořeného těla zjistí, že jde o upíra a začnou experimentovat. Krvavou koupelí přivedou Draculu opět k životu, protože chtějí odhalit záhadu nesmrtelnosti. Ani železná pouta ale nedokážou pána upírů zadržet, a jedinou záchranou lidstva je tajemný kněz a lovec upírů Uffizi, který je stejně nemilosrdný jako samotný Dracula! Krvavý boj opět začíná!



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
5
Snímek je přímým pokračováním filmového počinu 'Dracula 2000' (2000) a já to už u takovýchto nízkorozpočtových projektů bývá, v podstatě se zmíněným snímkem nemá pranic společného. Zkrátka a dobře, klidně by to mohlo fungovat jako samostatný ničím nevázaný film, ale to by zřejmě nepřitáhlo diváky. Pro našince je přívětivá zajímavost, že seznamovací scéna s novou hlavní postavou, v uvozovkách hýbající dějem, se odehrává v České republice a to tentokrát v Ostravě. Inu, proč ne. Když už tady v Česku byl i samotný Blade 'Blade 2' (2002). Děj je skutečně tak jednoduchý, že jednodušší snad už být ani nemohl. Bohužel je to znát hlavně na dějovém vývoji, který každou další minutou stopáže čím dál silněji nabývá dojmu úmyslného prodlužování. Takový scénář po vyškrtnutí naprosto zbytečných scén by skutečně stačil na čtyřiceti minutovou stopáž epizody televizního seriálu. Ale jo, nějaká atmosféra, místy dramatičnost a nějaké to gore se tu najde, ale jako celek je to na plnohodnotný film prostě setsakramentsky málo. Pro televizi by něco takového bohatě stačilo, avšak nasazení do kin ani náznakem.
Fingon
16 886 bodů
6
Místy se mi to líbilo více než Dracula 2000, v kontextu filmů s Draculou (i když jeho jméno se objeví jen jako název filmů a poté v závěrečných titulcích) se konečně dočkáváme něčeho nového, v rámci upírského žánru obecně ale zas tak moc ne. Škoda méně zajímavější druhé poloviny, přestože se děj rozjede právě tady...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Kvalitně navozené pokračování drákuly. Trochu zmírnila svižnost děje a akce je průměrná. Jen mě mrzí, že drákulu v tomto pokračování hraje někdo jiný.
  • kvalita pokračování
  • tempo

Dodatečné informace

Původní název:
Dracula 2: Vzkriesenie (více)
  • USA Dracula 2: Vzkříšení
  • USA Dracula 2: Vzkriesenie
  • USA Dracula II: Ascension
  • USA Drácula II - Resurrección
  • USA Drakoulas II: I epistrofi
  • USA Wes Craven Presents Dracula II: Ascension
Premiéra v ČR:
1. 3. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Rozpočet:
3,2 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Dracula 2: Vzkříšení


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch