Dracula 2000

47%
Dracula 2000
Dracula 2000

Draculův vstup do roku 2000 začíná celkem nečekaně - skupina technologicky vyspělých lupičů se vloupe do zdánlivě nedobytně zabezpečeného trezoru obchodníka s uměleckými předměty. Jsou velmi překvapení, když zjistí, že místo vzácných uměleckých děl skrývá trezor bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřená posledních sto let. Tato krypta umožní Draculovi rozpoutat jeho starověký teror vůči modernímu světu a vůči všem, kteří se s ním setkají. Dracula se po století stráveném v zajetí náhle ocitá v 21. století plném chaosu a pokušení, obchodů s hudebními nosiči a podzemními kluby, do kterých přesně zapadá. Jeho první kroky vedou do USA - ideálního místa pro jeho charismatické svůdcovství mladých děvčat i pro neutuchající touhu po moci. Má ale i jiný důvod jít právě tam. Někde v New Orleans totiž žije dívka, kterou musí najít... jediná bytost na zemi, s kterou sdílí své temné dědictví.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Píše se rok 2000 a stane se nečekané. Skupinka zlodějů snažící se ukrást obrazy během činu probudí nejděsivějšího upíra všech dob. Samotného Drákulu. A protože je na konci 20. století svět poněkud jiný, věci a vůbec události se začnou ubírat zcela jiným směrem, než jak bývá obvyklé. Nová éra Draculy je tedy tu. Nejedná se ani tak horor jako vcelku o stylový thriller skutečně v nezvyklém podání. Vzorec upírských filmů je do značné míry udržován, jen není děsivý, jak by se mohlo tradičně očekávat. Snímek je působivý ve svém popcornovém pojetí thrilleru. O nic jiného než o obyčejnou zábavu tady skutečně vůbec nejde. Samozřejmě se několik slabších míst najde, ale přijde na to, jakým směrem se chtěl režisér Patrik Loussier vydat. Každopádně s jinými upírskými filmy je tento naprosto nesrovnatelný.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Tak hned ze začátku musím říct, že Dracula 2000 je strašný film, který se zřejmě nikomu při smyslech nemůže líbit. Hloupí herci, tupoučký scénář a podivný vzhled. Stejně jako u ostatních filmů Wese Cravena je ale jeho podbízivost silnější než já. Film jsem si zkrátka užil, stejně jako první Noční můru nebo celou trilogii Vřískotu. Užil jsem si ho, díky jedinečné cravenovské atmosféře a nestydím se za to.
Fingon
16 886 bodů
6
Byl to jen můj dojem, nebo ta příšernost, co Dracula (btw, jeden z nejhorších Draculů co jsem kdy viděl) s takovým zalíbením sledoval, byl klip Marylina Mansona? Brrr, děsivé... Víc než samotný film.

Dodatečné informace

Původní název:
Dracula 2000 (více)
  • USA Dracula 2000
Premiéra v ČR:
20. 9. 2001
Země původu:
USA
Rozpočet:
28 mil. USD
Tržby:
47,05 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Dracula 2000 je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Dracula 2000


Powered byJustWatch