Sedm statečných

85%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 012 bodů
10
Já bych na ten pomyslný trůn posadila ještě snímek z roku 1968 "Tenkrát na Západě" a western z roku 1952 "V pravé poledne". Jinak samozřejmě všechno supr: hudba, scénář, režie, kamera, charismatičtí herci. A dobré hlášky by se taktéž našly. Třeba Calvera: "Mám takové přísloví: Zloděj, který okrade zloděje, má odpuštěno na sto let." Když se na ten film člověk dívá a uvědomí si, že všech těch sedm statečných mužů je už po smrti, tak si říká: "Vida. Panoptikum mrtvol." (Nová přepracování však neberu!)
jirka26
6 288 bodů
7.5
Klasický americký western.
limeta
limeta
5 179 bodů
10
Jeden z nejkrásnějších filmů, westernová klasika, které léta neubírají na kráse. Je to přímo čistá esence dobrodružného, akčního, westernového bijáku natočeného vkusně, se správnou dávkou vtipu i romantiky, s bandou pěkných chlapů, podtržený skvělou hudbou. Prostě film jak má být. Tady je 100% proklatě málo
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9
Nadčasové zpracování nádherného westernu...
kubas369
4 086 bodů
10
Western, který ani náhodou nedosahuje dokonalosti Leonovi Dolarové trilogie nebo Tenkrát na západě, přesto má něco nezaměnitelně sympatického, něco co fascinuje už několik generací. Nevím přesně čím to je jestli tím hvězdně nadupaným obsazením nebo tím naprosto jednoduchým ale přesto vůbec ne kyčovitým dějem, hudbou která vás nedostane hned ale vy se jí už v životě nezbavýte nebo tím přijemně nesympatickým banditou a nebo je to možná směs všech těchto a jiných ( které jsem opoměl) kritérii co s toho dělají naprosto výjmečnou záležitost.
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Sedm legend divokého západu.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
9
Mistrovský western bez kazu.Po kouskách hltám jedinečné dílo prokresleným do nejmenšího detailu.V 120 minutovým Sturgestovým nezaměnitelným a nesmrtelným režijním stylem prostřelená laskomina.Vůně pušek,koní a písečného westernu.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8
Tento film je prostě klasika, legenda westernů. Lepší herecké obsazení už snad ani nešlo, takové esa, těžká nechápačka. Tato banda mě přirostla k srdci a sakra rychle, nejvíce se musím přiznat, že Charles Bronson a James Coburn, machři jak se patří. Atmosféra, hrdinství, hudba, která mě vtáhla a nepustila, prostě klasa.
miza
miza
2 336 bodů
9.5
Už asi nikdo nikdy nadá dohromady tolik hvěz filmového plátna vedle sebe.Prostě klasický krásný western plný skvělých herců.