Policajtem proti své vůli

56%
Policajtem proti své vůli
Plakát traileru

Agent Samuel L. Jackson chce objasnit situaci kolem vraždy svého parťáka. Nešťastnou náhodou se mu do vyšetřování připlete prodejce dentálních pomůcek. Dokáže z upovídaného obchodníka udělat policistu?
Prodejce dentálních pomůcek a vzorný otec početné rodiny Andy Fiddler se chystá do Detroitu na kongres stomatologů, kde má pronést projev o nejnovějších objevech ve svém oboru. Má velkou trému a projev si každé ráno pečlivě přeříkává před zrcadlem. V Detroitu mezitím dojde k vraždě agenta FBI, který se zapletl do obchodu s kradenými zbraněmi. Protože se obvykle stává, že parťák prohnilého policisty má také máslo na hlavě, jeho kolegu Derricka Vanna sledují agenti z vnitřního oddělení. Vann se rozhodne, že svou nevinu prokáže, a pustí se na vlastní pěst do vyšetřování. Vann se vydává za zájemce o ukradené zbraně. Má se dostavit do jistého baru, kde ho zloději kontaktují. Jako poznávací znamení má číst noviny USA Today. Tytéž noviny ovšem drží v ruce i Andy Fiddler, který náhodou usedl v témže baru. Zloději tedy osloví jeho, a dají mu balíček se „vzorkem“. Andy zcela nic nechápe, a už vůbec ne to, když ho Vann, se kterým si ho gangsteři spletli, strčí do auta a začne zpovídat. Policistovi je brzy jasné, že vyděšený a nadmíru slušný obchodník nemá s celou věcí nic společného, potřebuje ale, aby mu teď pomohl. Andy má doručit na určitou adresu 20 000 dolarů, peníze za zbraně. Kvůli bezdomovci, který chce balíček sebrat z koše, hned jak ho tam odloží, to ale nevyjde. Andy má všeho dost a chce utéct. Rozzlobený Vann ho ale postřelí do zadní části těla cvičnými střelami a donutí ho s ním zůstat. Joey alias Kane, šéf zlodějské bandy, zatím zastřelí jistého Corteze, který měl také o zbraně zájem, takže Vann zůstává jediným zájemcem. Cena se okamžitě zvýší na půl milionu dolarů. Vann jen stěží přemluví kolegu z oddělení zabavených věcí, aby mu sumu půjčil. Má dojít k druhému předání. Vždy slušný a zdvořilý Andy mezitím rozpráví s Vannem o jeho soukromém životě. Seznámí se i s jeho malou dcerkou Kate, která má ve škole besídku a moc chce, aby táta viděl její vystoupení. Vannovi se tam nechce; už proto, že jeho bývalá žena tam bude se svým novým manželem. Protože ale mají před předávkou čas, Andy ho přemluví, aby se tam šli podívat. Andy od přírody nedůvěřivého, bručounského a v jádru velmi osamělého Vanna nepřestává překvapovat... (oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2.5
Film to zase není tak příšerný,ale zápletka snímku je za ta léta omletá na kost. Mnohokrát jsme tak mohli vidět nesourodý tým černoch - běloch,kteří spolu musí spolupracovat a vyřešit nějaký krimi případ. Jenže mnoho snímku bylo svou kvalitou a zpracováním o několik levelu jinde. Eugene Levy je možná dobrý jako cool fotřík v Prcičkách,ale na hlavní roli ve filmu to rozhodně není.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Jacksonovi tvrďáci sice jdou, ale tady vyfasoval jednak blbý scénář, který asi někdo vytáhl z 80kového béčkového archivu a hlavně nevtipného sidekicka. Už to tak totiž bývá, že film, ve kterém se v nějaké větší roli objeví Hjůdžín Levy, stojí za starou belu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Jeden s těch více vtipnějších a plný humorných situací. Zápletka sice typická, ale dobře diváka pobaví.

Dodatečné informace

Původní název:
The Man (více)
  • Německo Policajtem proti své vůli
  • Německo The Man
  • Německo Cool & Fool - Mein Partner mit der großen Schnauze
  • Německo Detective por error
  • Německo El jefe
  • Německo Le boss
  • Německo O Cara
  • Německo O ypoptos
  • Německo Policajtom proti svojej vôli
  • Německo The man - La talpa
Země původu:
Německo, USA
Rozpočet:
33 mil. USD
Tržby:
13,49 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch