Ďábelský Santa

50%
Ďábelský Santa
Ďábelský Santa

Tím, kdo bude letos na Vánoce rozdávat dárky není starý dobrý Santa, ale Satan. Ten totiž před tisíci lety prohrál ve hře s andělem a od té doby musel dělat Santu. Teď ale jeho trest končí a on si konečně může vylít zlost za všechno dobré, co kdy musel udělat...




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Horové komedie mám velmi rád,ale jen zřídka se podaří skloubit tyhle dva žánry tak,aby to nepůsobilo rozpačitě. Právě v tomto tkví největší problém Ďábelského Santu,který není dostatečně hororový a bohužel ani zábavný. Nápad to byl sice originální a nápaditý,ale tvůrci to zazdili velmi omšelým zpracováním,které postrádá potřebnou dávku krve.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
4
V komiksovém světě je takových příběhů spousta. Až je s podivem, že je na takové téma tak málo drsných snímků. Jeden takový tu máme, ale počáteční nadšení se bohužel velmi rychle převalí v naprosté zklamání. Námětově tu máme Santu Clause, který je ve skutečnosti démon. Jak je to možné? S andělem prohrál sázku a tak je nucen rozdávat radost a hračky. Když však sázka uplyne, kostým si ponechá a začne řádit jak utržený ze řetězu. Námět na skvělý hororový snímek jak dělaný. Ne, nic takového se prostě nekoná. Snímek svou atmosférou zůstává na rodinných kolejích, takže víc než hrůzu vyvolává zděšení, co že se to na televizních obrazovkách vlastně objevilo. No, jako takový neobvyklý televizně sváteční odvaz to může v jistých rodinných kruzích posloužit, ale jinak skutečně není o co stát. Hororová umírněnost z toho spíše udělala vánoční estrádu různých podivností. Škoda.
lamps
lamps
15 156 bodů
4
Neskutečná ujetost, která je koukatelná opravdu jen zásluhou brutálního Santy Billa Goldberga. Ten totiž rozsévá smrt a zkázu s takovým nadhledem a neohrožeností, že i Arnold v jeho nejlepších letech by před ním vzal rychle do zaječích. Bohužel stupidní příběh Santovi jen překáží a jinak bláznivá morbidní komedie se v rukou scénáristy přeměnila jen na bláznivou slátaninu s nesympatickými hlavními hrdiny, kteří tempo snímku jen přibržďují. A navíc film není ani dost brutální jako horor a ani dost vtipný a nápaditý jako čistokrevná parodie. Prostě jen další z mnoha počinů, které slibovaly docela slušnou zábavu, ale svým zpracováním uvízly jaksi na mrtvém bodě.

Dodatečné informace

Původní název:
Santa's Slay (více)
  • Kanada Ďábelský Santa
  • Kanada Santa's Slay
  • Kanada Diabolský Santa
  • Kanada El verdadero Santa
  • Kanada Santa Claus
  • Kanada Santa's Slay - Blutige Weihnachten
  • Kanada Santa's slay - paholaispukki
Země původu:
Kanada, USA
Ocenění:
Žádná ocenění