Příliš vzdálený most

75%
Příliš vzdálený most

V srpnu 1944 byla osvobozena Paříž. Armádě však chybělo dostatečné zásobování. Generál Montgomery vymyslel plán jménem Market Garden: Market - letecké síly, Garden - pozemní síly. Hlavním úkolem bylo vybojovat a udržet tři mosty v Holandsku (Aidhoven, Nijmegen a Arnhem) přes Rýn. Celou akci komplikují terénní možnosti přistání dopravních letadel, vojáci musí seskakovat padáky a přemístit se do Arnhemu vzdáleného 12 km. Pozemní síly u Nijmegenu potřebují ovládnout obě strany mostu, na druhou stranu řeky se mohou dostat pouze pomocí člunů, pod palbou německých obránců. Celková situace se pro spojence nevyvíjí dobře...




Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Pěkný, ale extrémně dlouhý válečný film. Spousta techniky a bitev, spousta epochálních záběrů, ale na druhou stranu byly pasáže, kdy jsem si nepřipadal jako na konci války, ale v sedmdesátých letech. Bitvy střídají dialogy vojevůdců a je to velmi pěkná a vyvážená podívaná.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Vynikající snímek popisující invazi do Holandska za 2. sv. války. Známou jako Operace Market Garden. Události zde zobrazené se zakládají na skutečnosti. Stejně jako postavy. Mnozí účastníci bojů na natáčení fungovali jako poradci kvůli zachování autenticity. Akce i herecké výkony na velice vysoké úrovni. V čele hereckého osazenstva vyniká Sean Connery, Anthony Hopkins a Michael Cain. Rozhodně jeden z nejlepších válečnejch filmů co jsem kdy viděl. Moc se mi líbí celkový zpracování snímku. Popisující průběh celé operace ve všech směrech.
i love kinobox
i love kinobox
12 bodů
9
great documentary with strong story and perfect emotions some moments were weak and slow but otherwise perfect

Dodatečné informace

Původní název:
A Bridge Too Far (více)
  • USA Příliš vzdálený most
  • USA A Bridge Too Far
Země původu:
USA
Rozpočet:
22 mil. USD
Tržby:
50,75 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch