Postřižiny

84%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
marvan
marvan
616 bodů
8
Magda Vasáryová jako paní sládková, kdo by tento film, případně knihu neznal. Skvělé spolupráce Menzel a Hrabal plus výkony herců.
pesrex3
291 bodů
Jako nymburský patriot si nanejvýš vážím slavného rodáka i jeho díla.Vždyť ještě z dětství pamatuji stařičkého dr. Gruntoráda, jak opatrně vystupoval z kočáru, kdy přijížděl od pacientů, komín nám vymetal kominík de Giorgi (a možná i jeho syn).Při míjení pivovaru nezapomenu zamávat pomyslné Maryšce.Vzduchem mi stále zní melodie Harlekýnovy miliony z dalších Hrabalových děl.Jen se přijeďte podívat do Nymburka, na náměstí stále sedí pan Hrabal se svými kočenkami, i když už jen v dřevěné podobě (přes zimu je umístěn ve vestibulu radnice).A snad i místní gymnázium, v němž dost neslavně studoval ponese i jeho jméno.
Stoupa34
270 bodů
9.5
I kdybych tenhle film viděl 100x budu se u něj řehnit zas a znova. Hlášky zlidověly, neomrzí. Super komedie.
bubu
112 bodů
6.5
Poetický film, který pohladí na duši. Strýc Pepin alias Jaromír Hanzlík nezapomenutelnou postavou. Ani po letech film neztrácí na kráse, stejně jako Magra Vášáryová v roli správcové. Laskavý humor, dobré pivo a Menzel prostě patří k sobě. A k snídani řízek, proč ne?
frantiska-coufalova
frantiska-coufalova
103 bodů
10
Skvělá odpočinková komedie Jiřího Menzela. Jiří Schmitzer je starostlivý manžel a nejlepší motorkář ve své době :) Magda Vašáryová zde vystoupila na svůj vrchol a Jaromír Hanzlík v roli Pepina je hvězda první velikosti. Ani ostatní herci jako oba R.Hrušínští, Petr Čepek nebo Oldřich Vlach či Petr Vondruška nezklamou.
karela
26 bodů
7.8
Super
Luciffer
Luciffer
25 bodů
10
To pivo jí závidím.