Poklad na Stříbrném jezeře

82%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
miza
miza
2 336 bodů
8
Oba hrdinové v plné síle.
siginho
siginho
649 bodů
7.5
Je to klasika , která je vyšperkovaná po všech stránkách. Nevím koilk si na tom dal práce režisér a ostatní ansábl kolem , ale je to super práce. Ty východoněmecké sračky co se potom snažili natočit s etomu nestačí ani zespodu dívat na kotníky. Má to spád švih, krajinky a podvyzky.
Kašpárek
Kašpárek
507 bodů
7.5
Opravdu jsem nevěděl, že toto je údajně nejnavštěvovanější film v historii českých kin s návštěvností 10 milionů diváků. Fantastická návštěvnost. Dnes už jeden ze 4 Vinnetuovských legendárních filmů (společně ještě s Vinnetou, Vinnetou Rudý gentleman a nejsmutnější Poslední výstřel). Zub času už se samozřejmě podepsal. Ale i tak je film na stále slušné úrovni. A rozumím tomu, že svého času mohl patřit ke špičce. Jako malý jsem jej měl také dost rád.
kozo.roh
kozo.roh
259 bodů
8
Na Vinnetoua jsme před čtyřiceti lety chodili za 3 koruny do klubu PKO, k tomu za dvacetnik patřil šumák na lízání a dohromady jsou to vzpomínky, na které opravdu nejde zapomenout.. Tehdy za 100%, po včerejším shlédnutí za 60% a po dnešní návštěvě Plitvických jezer zvyšují na 80%
novoten
novoten
183 bodů
8.5
Hned po klasické trilogii nejlepší mayovka, přesto kvalit Reinlových pozdějších děl těsně nedosahuje. To pomyšlení, že tohle je "ta první", je ale dodnes dokonale magické.
JiříP
JiříP
140 bodů
9
Opět mě Česká televize potěšila zařazením celé série o náčelníku apačů (Vinnetou) a jeho bílém bratru (Old Shatterhand), která byla hitem mládí mé generace a pro kterou jsme byli ochotni jako kluci ujet na kole i více než třicet kilometrů do sousedního města, jen abychom filmy viděli. :) Poklad na Stříbrném jezeře z nich byl však, dle mého mínění, nejpropracovanější a nejhezčí. :)