Pasti, pasti, pastičky

62%
Pasti, pasti, pastičky
Plakát traileru

Černá komedie Věry Chytilové inspirovaná skutečnými událostmi.
Dva vlivní muži a dlouholetí známí architekt Petr a poslanec Pepa se vracejí z večírku mafiána Bacha, když uvidí u cesty stopařku Lenku, které došel benzin a potřebuje pomoct. Muži ji však místo pomoci v lese znásilní a Lenka, která se při snaze bránit ztratí vědomí. Po probuzení si nic nepamatuje a tak oba pozve k sobě na chatu na skleničku. Oba ovšem po chvíli usínají, protože Lenka, která ztrátu paměti pouze předstírala, jim dala do pití sedativa, aby se jim mohla pomstít. Oba muže vykastruje, aby jim zabránila v opakování tohoto hrůzného činu. Když se pak oba probouzí, Lenka je pryč, a oni pomalu zjišťují, co se jim stalo, zatímco spali...




Pete69
Pete69
29 978 bodů
9
Naivně vypadající komedie na velmi vážné téma. Jakousi naivitu podtrhuje zvláštní projev Tomáše Hanáka, který jinak ani hrát neumí.. někde to sedí, někde méně. Každopádně mě Pasti, pasti, pastičky neskutečně baví. Ty vole, já to tam nemám.. Mirek Donutil fenomenální..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
4
Tohle už je moc karikované na to, aby to zvládlo ještě o něčem vypovídat. Působí to spíš jako nekonečná křeč a tvůrčí bezradnost. Jako by Chytilová hodně moc chtěla předvést kritický pohled na svět, ale přitom nevěděla jak.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Zfilmování skutečné kauzy Věrou Chytilovou se řadí k jejím lepším titulům, a to zejména díky výbornému obsazení nesourodé dvojice Hanák - Donutil. Tato kombinace by mě nenapadla ani v nejdivočejším snu, ale dohromady kupodivu funguje. Místy je to sociální kritika jak z jiné planety, místy je to zábavná ostrá komedie. Palec nahoru.


Dodatečné informace

Původní název:
Pasti, pasti, pastičky (více)
  • Česká republika Pasti, pasti, pastičky
Premiéra v ČR:
16. 4. 1998
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+

Podobné


Powered byJustWatch