Ostrov hrdlořezů

55%
Ostrov hrdlořezů
Plakát traileru

Píše se rok 1600 a kapitánského můstku pirátské lodi Morning Star, brázdící Karibské moře, se ujala půvabná mladá žena Morgan. Morgan je spolu se svou posádkou odhodlána pomstít nejen smrt svého otce, ale především získat pohádkový poklad, ukrytý na ostrově hrdlořezů. Je tu však velký problém - v ruce drží pouze jednu část z třídílné mapy pokladů....




Pete69
Pete69
29 761 bodů
4
Tento film si právem vysloužil titulek PROPADÁK. Děj je průměrný až kýčový, prostření strohé a jednobarevné. Hlavní hrdinka má při akčních scénách problém, aby jí nevylétly kůzlata z korzetu. Navíc ty akční scény připomínají spíše béčkové filmy. Nereálné výbuchy a střelaba šílenými zbraněmi. No....moc se na to zkrátka koukat nedá.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
5
Snímek bohužel s nelichotivou pověstí o pohřbení pirátských dobrodružných snímků, což po mnoha letech rozbourali až ´Piráti z Karibiku´. Ve vínku má vlastně problémy dva. Filmové prokletí, které u nás zná i Vít Olmer a to je obsazení manželky režiséra. Těžko říct proč, ale takové filmy se povětšinou úspěchu prostě nedočkají. A druhá věc je holý fakt, že hlavní postavou příběhu je žena. Nikoliv kapitán, ale kapitánka, což v 90. letech diváci a fanoušci pirátských dobrodružných filmů prostě nepřijali. Bylo by hodně zajímavé, jak by si to vedlo dnes, tedy v době genderové rovnoprávnosti, kdy ženy hrdinky jsou doslova vyhledávány. Jak ale ukázala například ženská verze ´Krotitelé duchů´, na růžích ustláno tento fakt stále ještě nemá, ale feministky se ve svých aktivitách i nadále snaží. Avšak pryč od politiky a zpět k filmu. Pirátský příběh tedy kromě změny pohlaví hlavní postavy jinak v podstatě nepřináší nic nového. Opět tu máme mapu tajemného ostrova s ukrytým pokladem a snahu spojenou se soupeřením o jeho získání. Mapa v podobě skalpu otce kapitánky, od kterého to získala. Tak to je docela silná káva. Ryze popkornový film, kde nechybí akce se skvělými kaskadérskými výkony. Námořní bitvy se dobře využitou pyrotechnikou a souboje jsou skvělou podívanou. V těchto místech je tedy dobrodružný zážitek dokonalý. Skřípat to však začíná v ryze dějové části, kde chybějí ucelené nápady a nějaký ten humor. Ono to vypadá, jakoby se to náhle začalo brát vážně, ale pocitu vážnosti ne a ne dosáhnout. Správný literární pirátský kapitán má buď papouška a nebo malou opičku. Kapitánka Morgan Adams má opičku. Jistá snaha sice místy vidět je, ale přeci jen tu s ní, tedy s tou opičkou, chybí více úsměvných scének. A tak se stalo, že je snímek jako celek poněkud chaotický, místy až zbytečně moc zběsilý a jinde naopak moc pomalý a i přes značnou jednoduchost příběhu nesrozumitelný. Nudit film nemůže, ale jako správný pirátský film v jádru své věci prostě selhává. Absolutní komerční propadák, který s piráckým žánrem skutečně na hodně dlouhou dobu zamával.
sabule
14 227 bodů
2
Film měl nedávno opakovačku v televizi a myslím si,že ho ani po tak dlouhé době moc diváků nevyhledalo.Byl natočen v době,kdy filmy s pirátskou a podobnou tématikou nebyly v kurzu a bohužel ani herecké obsazení v čele s kapitánkou se moc nevyvedlo.Byl to prostě menší průšvih.

Dodatečné informace

Původní název:
Cutthroat Island (více)
  • Itálie Ostrov hrdlořezů
  • Itálie Cutthroat Island
Premiéra v ČR:
18. 4. 1996
Země původu:
Itálie, Německo, Francie, USA
Rozpočet:
98 mil. USD
Tržby:
10,02 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné