Neúplatní

83%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Gangsterka jak má být. Divím se že mi to tak dlouho unikalo. De Niro a Connery jsou na jedničku. Ale na druhou stranu je to docela nadhodnocené, že bych z toho byl odvařenej se říct nedá. Hudební doprovod je jasnej, Ennio se nezapře. 72%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 012 bodů
8.5
Film má skvělé obsazeníé a úžasnou hudbu Ennio Morricona. Brian De Palma jako režisér je rovněž zárukou vynikající podívané. Roberta De Nira jsem v roli Al Caponeho vůbec nepoznala, tak byl dobře namaskovaný! Tento snímek je od začátku až do konce tak napínavý, že divák nemyslí na nic jiného než na film, což je dobré! Film měl původně režírovat John Huston, který nechtěl do hlavní role Kevina Costnera. Byla by to škoda. Mně se právě v této roli velice líbil. Myslím, že jde o nejlepší gangsterku z doby prohibice. Líbila se mi hláška Al Caponeho: "Slušně požádat s pistolí v ruce je lepší než slušně požádat bez ní". Ta scéna s kočárkem na schodech neměla chybu! To jsem snad ani nedýchala!
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Výborný snímek na mé oblíbené téma. Nemůžu jinak než za 5*. Výborně obsazené ( i ten Costner hraje dobře). Navíc geniální scéna na schodech nádraží, která byla skvělle sparodována. K tomu hraje výborná hudba.
Pas
Pas
6 225 bodů
2
Nevěrohodní Je to všechno krásné, skvěle zahrané, hudebně podtržené a příběhově kvalitní. Bohužel oslavovat tohohle Mirka Dušína, jenž ve skutečnosti pomohl k zatčení a odsouzení Al Caponeho stejně jako místní prodavač párku, je opravdu na mne moc. Z několikačlenné skupiny Neúplatných se najednou stala třičlenná parta ,vystřižená jak z Rychlých šípů?! Eliot Ness začne válku kvůli náhodnému zabití malé holčičky a své spolubojovníky sbírá různě po ulici?! Říká vůbec tvůrcům něco výraz historická věrnost?! Kdyby se jednalo o smyšlený příběh, nebo alespoň o jiného gangstera, ale o Krále mafie? Ne, to opravdu nesnesu.
Jamie76
Jamie76
4 286 bodů
8
Skvělý film který se snaží ukázat jak byl Polskem jeden z největších psanců a gangsterů Al Capone. Čímž se dostáváme k Robertu De Nirovi, který si zahrál již zmiňovaného hlavního antagonistu v tomto snímku a roli sehrál naprosto skvěle. Skvělý výkon podal také Kevin Costner v hlavní roli. A velice nadchl Sean Connery a nesmíme zapomenout ani na mladého Andyho Garcíu
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Robert De Niro jako legendární Al Capone. Proti němu se postaví Kevin Costner as. Eliot Ness. Film mapuje skutečné události, honu na nejznámějšího mafiánského bosse. Ve filmu se přesuneme do Chicaga roku 1933. V celých Spojených státech vrcholí prohibice. A mafie vládne veškerému dění. Úřady jsou bezradné. Policie prolezlá korupcí. Gangsteři si dělají co se jim zachce. Nikdo si nemůže být jist životem. Proto je povolán zvláštní zmocněnec Eliot Ness. Ten sestaví kolem sebe tým a hon může začít. Naprosto perfektní herecké výkony všech zúčastněných. Film jede podle skvělého scénáře a vše zaštiťuje perfektní režie. Nebojím se říct že se jedná o nejlepší mafiánský film hned po Kmotrovské trilogii.
slord
slord
3 832 bodů
10
Skvelá gangsterka so skvelými hercami v čele s Costnerom, De Nirom a Connerym. Film šlape od začiatku do konca, človek sa ani chvíľu nenudí. De Palma gangsterky vie, čo bolo vidno v každom smere. A hudba ala Morricone je len ďalšie plus. Spokojnosť veľmi veľká. 9/10
výfuk
výfuk
2 975 bodů
10
Ani nevím proč má tento film tak slabé ohodnocování. Bylo to pěkné... lepší film snad De Palma ani nenatočil!!!! Opravdu. Carlitova cesta je sice taky pěkná, ale tady jsem se cítil příjemnějc, ve společnosti Garcii, Costnera, Conneryho a De Nira... Já téměř nemám co vytknout, jenom to, že Costner mně přišel v roli trochu váhavější. Jinak musím poukázat na scénu na schodech, která prostě zlidověla úžasně a je to úžasné.
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10
farb
farb
2 064 bodů
9
Osobně to mám raději než Kmotra. 90%.