Nekonečný příběh

83%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
jeden z najlepších fantasy filmov/rozprávok všetkých čias, ktorú som v detstve miloval a stále na ňu nedám dopustiť. pettersen je vynikajúci režisér a pod jeho taktovku vzniklo skutočne kultové dielo. neviem či dokáže tento film osloviť dnešnú mládež tak ako oslovil v detstve mňa a ak nie tak určite nie je chyba na strane filmu ale na strane dnešnej skazenej mládeže.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Viděla jsem v letním kině v Odoleně Vodě a moc se mi to líbilo. Nádherně vypravená pohádka, nezapomenutelné postavy, Atrej, Morlor, Falko, Kamenožrout, všichni byli úžasní!!! Nenapodobitelná atmosféra, krásná hudba, velmi povedené vizuální efekty. Ale další díly už vidět nemám zájem. Domnívám se, že první díl řekl všechno podstatné a "nastavované kaše" obvykle nemusím. Jeden divák píše o tomto filmu, že okouzlí, ať je vám deset, třicet nebo padesát. Mě okouzlil i nad šedesát! Ale nemohla jsem se dost dobře soustředit. Byly tam i hodně malé děti, tak kolem tří, čtyř, pěti let, a ty asi nerozuměly a bály se, takže pořád něco vykřikovaly a rušily. Ty scény nicoty, nebo smrt koně Artaxe v bažině, jsou, řekla bych, hodně smutné a temné, někdy až nepříjemně. V deseti letech jsem četla "Kladivo na čarodějnice" a viděla ruskou "Válku a mír". Docela jsem i rozuměla. Takže myslím si, že dnešní desetiletý divák už je schopen ponořit se do říše fantazie. Pro ty malé předškoláky je ale Krteček, Povídání o pejskovi a kočičce nebo Pohádky z mechu a kapradí!!!
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Určitě jeden z nejlepších fantasy filmů všech dob. Na svojí dobu to bylo něco dosud nevídaného. Ještě daleko před tím, než spatřily světlo světa filmy jako Harry Potter, nebo Pán prstenů. Dnes už film tolik netáhne, protože už prostě není v kurzu...
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 409 bodů
10
Má nejoblíbenější filmová fantasy a můj asi nejmilejší film vůbec. Nemá smysl počítat, kolikrát jsem to viděl. A ještě ho mnohokrát uvidím.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Můj snad uplně první velký film který jsem viděl. Moje první videokazeta, kterou jsem si pouštěl pořád dokola. Tohle je prostě nostalgie. Teď se mi to zdá jako kravina ale jako malej jsem z toho byl udělanej a pořád jsem chtěl jezdit na lítacim psovi. Dokonce se mi o tom i zdálo. Na tenhle film nikdy nezapomenu. Vždycky bude v mým srdci jako první film, který jsem si sám pustil na VHS.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
První díl a snad nejlepší díl. Nekonečný příběh to je pojem. Létající pes Falco, kterého jsem si vždycky přála mít doma, a vydání se do říše Fantazie a společně s Bastianem si číst, to bylo mým dětským snem a ještě ráda se vracím do těchto snů.
bidlobox
3 802 bodů
9
Ten film měl pro mě jako dítě neskutečné kouzlo a to kouzlo úplně nezmizelo, ani když se na snímek dívám dnes, znalý filmařských postupů a trikových možností. Režisér filmu totiž dovedl především skvěle vyprávět příběh. Příběh, který měl co říct tenkrát a má co říct i dnes, a to nejen dětským divákům. Jen je škoda, že tuto schopnost nedokáží uchopit tvůrci typu Tomáš Krejčí, jehož Aporver je, zdá se, více o formě než o zajímavém a původním příběhu.
saboter
saboter
3 564 bodů
8.5
Zkrátka jedna z těch legend na které se naezapomíná nikdy a i celkově musim uznat překrásné
  • příběh
  • masky
  • herci
  • scénář
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
9
Svět fantazie,krásná pohádka z dětství,Nezapomenutelný zážitek..už navždy!
výfuk
výfuk
2 975 bodů
5
Mám rád fantasy, ale tady se nějak objevila vyjímka... pohodlné sledování prvních asi minut byla úžasné, al epoté se to rozjelo a...