Nebeští jezdci

81%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
S minimálními prostředky bylo dosaženo mnohem výraznějšího efektu než s mnohamilionovými náklady na Tmavomodrý svět. Česká filmová klasika a skutečná pocta českým letcům R.A.F., bez křečí a bez patosu.
  • herecké obsazení (Jiří Bednář, Jiří Hrzán)
  • režie (Jindřich Polák)
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Strašně přirozený a skvělý film s neopakovatelným kouzlem. Přirozenost z herců sálá a tak si i představuji, že mohli naší letci v Anglii žít. Že také zašli na pivo, zažertoval a nebrali vše tak vážně, jinak by jim z téměř každodenního nasazování života rychle přeskočilo. Opravdu velmi zdařilý snímek, na kterém je vidět, že nestál půl miliardy dolarů a přesto má i dnes divákovi co říci.
muzz
muzz
18 035 bodů
8
Přesně jak bylo řečeno - film ukazuje přesně atmosféru, jak to tehdy za války na letištích vypadalo, včetně nálad a života vojáků - nejen našich. Film je pěkně natočený, herci (nejvíc roztomilý Hrzán) jsou výborní, navíc je to pěkné pokoukání celkem. I ten smutný konec k tomu patří.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Jo tohle je zkrátka film, který má zajímavý děj, myšlenku a je skvěle natočenej, Tmavomdrý svět vedle něj vyznívá jako tupej remake.
kawa
3 388 bodů
8
Na svou dobu třaskavý námět západního odboje, a československých hrdinů, kteří napravovali chyby politiků a platili za to svými životy. Mírně přepracovaný scénář nechal vyniknout hlavním bodům námětu, ikdyž přece jenom ztvárnění je o poznání slabší než kniha.
miza
miza
2 336 bodů
7.5
Tento film je ukázkou hrdinství našich letců za války.Pokaždé si jejich činů musíme vážit s úctou.
Finarfin
65 bodů
9
Silný příběh o československých letcích v RAF. Je vidět, že válečné filmy nedělají středoevropské kinematografii ostudu (ať už mírně komediální či vážné). Zakončení filmu drtí psychiku!