Navždy a daleko

70%
Navždy a daleko
Hrdiny jsou chudý irský rolník Joseph Donelly a dcera bohatého irského statkáře Shannon Christie, které se příčilo žít jako bohatá anglická dáma svázaná stovkami zákazů, příkazů a omezení. Společně koncem minulého století přichází do Ameriky, aby se jako stovky dalších pokusili získat kus vlastní půdy. Růžové sny o zemi zaslíbené se však velmi rychle roztříští o drsnou realitu. Dvojice musí žít v nuzných podmínkách a tvrdou prací si vydělávat na živobytí i cestu do Oklahomy, kde ještě lze získat půdu. Zažívají krátké okamžiky štěstí i hořkých proher a přestože se jeden druhému líbí, stále k sobě nemohou najít cestu. A jako by to nestačilo, je Shannon jedné zimní noci postřelena.



Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
6
Tento film mi docela dlouho unikal. No a když jsem ho už konečně viděl tak jsem si uvědomil, že jsem vůbec o nic nepřicházel. Film to rozhodně není špatný a duo Cruise-Kidman hraje dobře ale chyběly mi ve filmu nějaké zajímavé okamžiky nebo něco co by mě opravdu chytlo. Rozhodně si myslím, že by film dopadl lépe kdyby se celý odehrával v duchu posledních cca 30 minut. Takhle to je "jen" dobrý film, který stačí vidět jednou.
Pete69
Pete69
31 824 bodů
5.5
Další dobře obsazený film, který je bohužel jen průměrný a nikoho nenadchne. Podívat, vypnout a už nikdy více.
Fingon
16 896 bodů
8
70%. Šlo to, ale co si budeme povídat, tohle je dost jednorázová záležitost. Vážně nemám chuť dívat se na to znovu, i když minimálně kvůli scéně, ve které dostává Tom Cruise na rypák to stojí za to vidět.


Dodatečné informace

Původní název:
Far and Away (více)
  • USA Navždy a daleko
  • USA Far and Away
  • USA Cuori ribelli
  • USA Horizons lointains
  • USA In einem fernen Land
  • USA Navždy a ďaleko
  • USA Un horizonte muy lejano
Premiéra v ČR:
24. 9. 1992
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
137,78 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Navždy a daleko je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch