Návrat ztraceného ráje

47%
Návrat ztraceného ráje
Plakát traileru

Režisér Vojtěch Jasný tímto snímkem volně navazuje na film Všichni dobří rodáci, který vznikal jako kronika v tentýž vesnici mezi roky 1945 a 1958. Návrat ztraceného ráje vypráví příběh profesora z newyorské umělecké školy Jana Poutníka, který odešel do exilu a po letech přijede navštívit svou rodnou vésku na Vysočinu. Vezme s sebou i svého amerického přítele Adama, do kterého se zamiluje mladá místní žena Pampeliška. A zatímco Pampeliška zrovna přemýšlí o odstěhování se z rodné vesnice, Poutník díky vzpomínkám a přátelům, které během své  nostalgické návštěvy potkává, uvažuje o návratu do České republiky. 




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
1.5
Absolutní zklamání - jak patří Všichni dobří rodáci mezi mé bezkonkurenčně nejoblíbenější české filmy, tak tento pokus o pokračování je naprosto zoufalý. Nic takového nemělo vzniknout, veškerá návaznost na Rodáky je vykonstruovaná a film je děsivě plochý, s chaotickým dějem. Ani roztomilé dítě se psem - vrchol filmařského klišé - tuto trapnost nezachrání.
Had
Had
12 338 bodů
3
Ten film neměl nikdy vzniknout - už z úcty ke Všem dobrým rodákům. Chtělo to aspoň trochu soudnosti od pana režiséra. Ani můj oblíbenec Vladimír Pucholt nezachránil nic.
sek
427 bodů
6
Zajímavý, i když ne zcela vydařený pokus o pokračování slavných Všech slavných rodáků.

Dodatečné informace

Původní název:
Návrat ztraceného ráje (více)
  • Česká republika Návrat ztraceného ráje
Premiéra v ČR:
27. 5. 1999
Země původu:
Česká republika, USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch