Mys hrůzy

77%
Mys hrůzy
Max Cady pred štrnástimi rokmi znásilnil maloleté dievča a teraz vychádza z väzenia s jediným cieľom: Pomstiť sa svojmu vtedajšiemu obhajcovi ex offo Samovi Bowdenovi (Nick Nolte). Bowden totiž vtedy zo zaujatosti zatajil súdu poľahčujúce materiály, a to mu Cady nemieni v žiadnom prípade odpustiť. Spočiatku Cady provokuje Bowdena neškodným spôsobom - dovoláva sa totiž jeho zlého svedomia. Postupne však mení taktiku, uchyľuje sa až k psychologickému teroru a začína nepretržite sledovať Bowdenovu ženu (Jessica Lange) a dcéru (Juliette Lewis). Tak konečne dosiahne svoje a donúti Sama Bowdena prvýkrát prekročiť medze legality. Medzi oboma mužmi dôjde ku krvavému stretu.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Děsivý Thriller,který k sobě opět svedl De Nira a Scorseseho. No a výsledek? Naprostá filmová lahůdka s geniálním De Nirem,který s chladností způsobuje divákovi záchvaty paniky. Jde vidět kde se Scorsese inspiroval. Mistr bral inspiraci od dalšího mistra Alfreda Hitchcocka.
Pete69
Pete69
29 978 bodů
8.5
Tenhle film prostě miluju. Je to hororový thriller jako z učebnice. Skvělý Nick Nolte a geniální Robert De Niro, který se opět vžil do své role na naprosté maximum. Postupné dávkování napětí i strachu, vše na konci dokonale graduje a závěr je opravdu povedený a silný. Strach z psychopata dokonale přenesen na diváka a film se dokonce dostal do jednoho z dílů seriálu Simpsonovi, který je celý jen o něm. Skvělý snímek, který se již dnes stal klasikou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
9
Příběh o tom, kterak se propuštěný odsouzenec po výkonu trestu mstil svému advokátovi. Příběh natočený již v roce 1962 pod stejným názvem, tudíž je jasné, že se jedná o remake. Roberta Mitchuma v roli ukřivděného mstitele vystřídal velice zdatně Robert De Niro a Gregoryho Packa v roli advokáta taktéž velice dobře Nick Nolte. Gregory Pack se kupodivu i zde objeví a to v malé roličce obhájce onoho mstitele. Docela dobrý tah. Režie se chopil dnes uznávaný Martin Scorsese, který námět sice pojal po svém, ale od originálu se zase nějak moc neliší. Snímek je tedy založen spíše na původním filmu než na knižní předloze. Každopádně se jedná o efektní kousek filmového zpracování plné nenávisti, brutality a opovržení. Svým způsobem to ve svém vyobrazení a atmosférou krapet přesahuje dané požadavky pro thriller, ale takový už Scorsese prostě je. Remake je vizuálně stylovější a přitažlivější. Robert De Niro působí ve své roli hodně děsivě. Děj se vyvíjí plynule a zásadově a to až do nutného finále, který předčí očekávání. Někdo říká, že se již snímek lehce dotýká hororového žánru, ale to záleží na úhlu pohledu. Každopádně má divák na výběr podle svého vkusu. Buď původní film, nebo tento. Každý má ve svém jádru své.


Dodatečné informace

Původní název:
Cape Fear (více)
  • USA Mys hrůzy
  • USA Cape Fear
Premiéra v ČR:
9. 4. 1992
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Mys hrůzy je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch