Mrazík

67%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8
Klasika silvestrovského večera, nedokážu si již představit konec roku bez Ivánka s Nastěnkou a zapomnětlivého dědy Mrazíka. Tento film rozděluje lidi na dvě skupiny, buď jste pro nebo ne. Já rozhodně patřím do první skupiny. Silvestr, mrazík a k tomu ovar s křenem.
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Průměrná ruská filmová pohádka, která však, snad i díky úžasnému českému dabingu se skvělými průpovídkami hlavních postav a vlezlými písničkami, u nás zkultovněla a dočkala se i muzikálového zpracování na ledě. Nezapomenutelný František Filipovský v dabingové roli Ježibaby žijící vysoko na kuří noze. Ppřed naší, za naší, cesta má ať nepráší!
kery-
kery-
3 671 bodů
0
Nemám ten film rád, každá jeho minuta je pro mě bolestné utrpení a herci by do jednoho zasluhovali dostat na hubu. Odpad už jen abych vás nas*al..
saboter
saboter
3 564 bodů
8.5
Klasika jako brno legenda mezi Ruskými pohádkami která nikdy nezklame,Naprosto parádní je i český dabing který na dobu opravdu nepřestane překvapovat film který si každý rok užijete v televizy zkrátka tipický konec roku.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
8
Oblíbená ruská pohádka...
miza
miza
2 336 bodů
5
V naší zemi asi nejpopulárnější hraný film ruské produkce.
Miller
Miller
2 220 bodů
2
Odporná sovětská sračka, niet charašo, eto balšoje dermo, ostuda ruské kinematografie
Bordoshut
1 647 bodů
8
8/10 – Naprosto legendární klenot kinematografie Sovětského svazu, který se právoplatně stal českou vánoční klasikou, ke které pracovitý český lid nicméně přistupuje spíše jako k takové ruské satiře, kterou když páni socialisti ve vší své pospolitosti spatlali, tak ani nevěděli, jaká to nakonec bude švanda. Stejně jako Pelíšky a Láska nebeské (možná ještě Popelka) se z Mrazíka vyklubala vánoční klasika, bez které by žádné svátky pohody a míru nebyly kompletní. Nastěnka, Marfuša, Ivan, nápadníci, dědeček Hříbeček (toho jsem na dramaťáku jednou osobně ztvárnil), Mrazík, loupežníci, macecha, chudák podpantoflák dědek (i toho jsem si kdysi střihnul) – jednoduše se nejde neusmívat, když si ta jména člověk vybavuje a představuje si jejich karikaturní ztvárnění a také to, že to kdysi někdo myslel zcela seriózně. Úžasný film. Akorát možná trošku klišovitý a ohraný, když si člověk vzpomene na milostný oblouk a zlou ježibabu. Každopádně zábava zaručena. Na 100 procent. Top hláška: „Tfuj babo!“
Veronika Rada
Veronika Rada
924 bodů
7
průměrná vánoční pohádka, kterou pozvedá jen excelentní dabing kterému nechybí vůbec nic.
Peter12
Peter12
810 bodů
8
Nechápem že tento film je u nás fenomén a v Rusku je zabudnutý.Ja si neviem predstaviť vianočné chvíle,bez tejto zimnej rozprávky ako leto bez Slnce,seno..Uvedomujem si, že podstatnú časť tohto filmu tvorí dabing,ktorí je asi najlepší aký poznám vo filmoch.Hlas Nastenky, ktorý srší naivitou a hlavne dobrotou,neviem si predstaviť iný hlas. Tato rozprávka sa netvári vážne a aj preto si ju pozriem zas a zas.