Expendables: Postradatelní

76%

Komentáře a recenze 74

Dle počtu bodů
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7.5
Velmi velký masakr v podání nejakčnějších herců století. Ať uže se to týká Ramba Stallona, Kurýra Stathama, tvrďáka Lundgrena, Terminátorového Schwarzeneggera, nebo Bruce Willise, který odolá i čtvrté Smrtonosné pasti. Na režii samotného Sylvestra Stallona až nadměrně zajímavé. Místy se ve filmu objeví i vtip, ale hodně mě někde film zklamal: 1. Vůbec žádné držení zbraní v rukách A. Schwarzeneggera ani Bruce Wilise 2. Někdy nechápající příběh 3. Opět nějak extra počin legendárního Mickey Rourke I tak velmi oceňuji schopnost těchto velikánů, že se dali dohromady a natočili tento skvost. Obávám se, že od druhého pokračování můžeme čekat více: kvůli NErežii Sylvestra Stallona? počinu samotného dalšího velikána Chucka Norrise? nebo kvůli tomu, že dva již jmenovaný velikáni (B.W a A.S.) konečně vemou do ruky zbraň?
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
Mám podobný názor jako Standa.
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10
farb
farb
2 064 bodů
7
Akční bohové se mydlí, hladina adrenalinu a testosteronu stoupá, u srdce hřeje nostalgie... Ale přesto mám pocit, že tomu trošičku něco chybí. Hlavně z hlediska dlouhodobé trvanlivosti to neobstojí a docela rychle se to okouká. Klasika z toho nebude (minimálně pro mě). Snad se příště zadaří lépe. 70.
psico
psico
1 671 bodů
8.5
Po Rambovi Sly ukázal že práce v týmu mu není cizí. Navíc tahle akční řež nabitá hvězdamy váš zadek od filmu nepustí. Škoda, že nedostali více prostoru Arnie s Willisem ale ve dvojce, jak doufám, bude vše napraveno :) Jinak mně dostala krásná rýmovačka Jasona Stathama na závěr :)
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
8.5
Dobrá partička.
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
celkem dobrý,u toho nemusíš moc myslet.
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
7.5
Velice dobrá podívaná pro všechny vyznavače akčních filmů a hvězd těchto filmů S. Stallona, J. Stathama, A. Schwarzeneggera, J. Li, D. Lungrena a dalších. Vedle dobré akční podívané oceňuji i dobré "hlášky", při kterých jsem se hodně nasmál. Film jsem viděl až dnes a už se těším na dvojku.
ladynka
ladynka
1 201 bodů
5.5
I přes všechny ty skryté i zjevné odkazy a narážky, které fanoušek rád ocení, vidím v The Expendables hlavně podivně nasnímanou a nepřehlednou akci (rychlý střih, příliš detailní záběry a tmavé lokace). A kromě souboje Li vs. Lundgren si nevybavuji výraznější "férovku" - takže je to skupina proti jednomu nebo skupině, které se kosí navzájem. Spíš než regulérní akční zápas jeden na jednoho se mi před očima odehrávala válečná jatka, které ve mně zřejmě místo odporu měla budit nadšení "Jak to těm chlapům de, co?" Jenže když The Expendables masakrují anonymní skupinu u přístaviště či v sídle nebo si to jeden z nich rozdá se skupinkou otravů, budí ve mně dojem sadistických hajzlů, co nebojují za správnou věc ale jen proto, že je tyhle masakry baví. Sice si o sobě nedělají iluze, ale film jim dá na konci za pravdu - jsou nepřemožitelní, nezničitelní. A odporní. Proto neváhají všude možně rozpoutat svojí malou soukromou válku (obdobný koncept jako v posledním Rambovi). PS: Tímhle tupým filmem se pro mě uzavřela kapitola testosteronových mlátiček. Přesto sebereflexe v postavě Toola potěšila - kéž by někdy příště převládla.
bafik
710 bodů
8.5
bum bác bum. tod vše