X-Men: První třída

83%

Komentáře a recenze 75

Dle počtu bodů
Teresie
Teresie
1 187 bodů
10
Exkluzivní
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
9
Další nový díl X-menů, i když jde spíše o 0. díl :-) Film dodává nový pohled na věc, nové herce i nové-staré příběhy. I když je moje hodnocení asi kapínek vyšší než by mělo, jelikož jsem zaujatá skvělým světem. Film jako ostatní velmi doporučuji. Nechybí vtip ani dobrý příběh, i když chvílemi bohužel člověk očekává určité vzorce chování postav, jelikož se film vrací a postavy již známe.
voleman
voleman
927 bodů
9.5
Výborný komiksoví film, kterému vrácení do minulosti velmi sluší. Skvěle vybraní dva hlavní herci, bezchybné akční scény a digitální triky a výborná režie s chytrým příběhem dělají z tohoto filmu jednu z nejlepších komiksových adaptací, která zatím vznikla. Celý snímek je svým způsobem velmi odlišný od starších x-menovských filmů, ale na škodu to určitě není a konec filmu bezchybně navazuje na starší filmy.
Innuendo
Innuendo
908 bodů
9
Po pro mě průměrných třech filmech o xmenech přichází prequel a Matthew Vaughn, aby ukázal, jak má film o mutantech vypadat. Prostor, který je zde dán Charlesovi Xavierovi alias Profesor X a Eriku Lensherrovi alias Magneto je výborně využit. Ať je Xavier sebevíc sympatický a dobrácký, tak nejvíce se stejně zžijete s Magnetem. V jeho životě hraje velkou roli tragičnost a osudovost, která ho již v dětství odsoudila, či nasměrovala určitým směrem. Bezesporu je nakouknuti do jeho minulosti a osvětlení smyslu jeho počínání pro fanoušky xmanovské série vítaným krokem kupředu. Dostatek akce, dějové zasazení do období studené války, herci, štěk Hugha Jackmana, to vše dělá z tohoto filmu výjimečný díl série a doufám, že se dočkám ještě dalších.
dráza
dráza
888 bodů
7
na xmany moc nejsem ale aspoň ty herci jsou k světu
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
7.5
Matthew Vaughn nepřišel v sérii X-Menů s ničím zásadně novým, ale paradoxně právě to ho šlechtí. Ctí předlohu, vybral skvělé herce (obzvlášť volba Jamese McAvoye a Michaela Fassbendera byla trefou do černého) a dokázal udržet příběh v kvalitě, která nenudí a baví. Scéna z baru, kde padnou tři slova jisté velmi populární postavy série, vyvolala v kině skutečnou salvu smíchu. Neprozradím, je třeba vidět.
Komar55
Komar55
414 bodů
9
Po origin filmu Wolverina, který za mě byl opravdu dost nevydařený se novým přírůstkem do X-Men universa stáva origin Profesora X a Magneta, dávných přátel, kteří ovšem kvůli odlišným názorům a politickým postojům nemohli kráčet po stejné cestě. Za mě dosud nejlepší X-Men film. Snímek má tu správnou dávku napětí, humoru, akce i dialogů a velice povedený soundtrack od Hanryho Jackmana a Joa Blankenburga (viz celá scéna s Erikem v baru). Velice dobré CGI (až na scény s Angel ve finální bitvě) a skvělé herecké obsazení jak Profesora X, tak i Magneta. Je to zábavné, chytré, emocionální a strhující.
Llucinka
411 bodů
8.5
Každý hrdinský film je minimálně tak dobrý jako je představitel hlavního padoucha. No a Kevin Bacon je rozený bad ass. Opět skvělý a od první scény mu přejete jen to nejhorší. Kladní hrdinové zase nejsou tak dušínovsky kladní, což vzbuzuje pocit lidskosti.
mkubalikova
mkubalikova
313 bodů
10
Nechápu, jak jsem si První třídu mohla nechat ujít v kině. Ale od té doby, co mám dvd, tak se jí nemohu nabažit. Můj druhý nejoblíbenější komiksový film. "My máme Hulka!" vede...
Markovel
250 bodů
Můj nejoblíbenější díl X-menů. Matthew Vaughn prostě nikdy nezklame.