Pan Nikdo

76%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Petrson
Petrson
4 166 bodů
10
Lola běží o život, Magnolia, Amelie z Monmartru, jsou filmy, které mě baví. Pan Nikdo mezi ně patří. Někomu lehce připomene Věčný svit neposkvrněné mysli, Truman show, principem tam patří i romantičtější Srdcová sedma, ale tento snímek je pro mne daleko sdílnější a otevřenější. Je to esence duchovní spirituality, kauzality, aniž by film nabízel ostré mantinely pro přijetí obsahu sdělení. Pan Nikdo je plný překvapení, nečekaných souvislostí, zážitků, "vnitřního" smíchu. Neměl jsem pocit, že by si autor cucal podstatu sdělení z prstu a to mě bavilo. 15.7.2010 jde u nás skoro rok starý film do kin a já si krátkých 155 minut urřitě dám znovu. Ostatně belgikcý film za 37 miliónů euro, to už je sám o sobě zážitek.
slord
slord
3 832 bodů
8
Film, z ktorého budete mať myslebôľ. Veľmi zaujímavé sci-fi, ktoré zaujme slušnými hereckými výkonmi, pekným vizuálom a skvelou hudbou, ktorá vypĺňa dej filmu. Keď sa človek posnaží, tak mu to všetko do seba zaklapne a celkom si ten film užije. Ja som sa občas strácal, ale aj som sa našiel a musím uznať, že to nebolo vôbec zlé. 7,5/10
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7
Toto jsem ještě nezažil. Asi nejzamotanější a nejprapodivnější film všech dob. Leto byl čtyřikrát? Žil v každém jiném paralelním vesmíru a všichni byli propojeni? Nebo Mr. Nobody prostě neexistoval. Když už jsem si myslel, že to chápu, tak jsem to nepochopil a i kdybych měl vše před očima, tak stejně asi nepochopím, ani kdybych chtěl. Jaco vytvořil něco zajímavého co působí prapodivně v každém směru. Něco jako Osudový dotek, ale Osudový dotek byl alespoň pochopitelné dílo. Scénář měl myšlenku a génia, to mu neberu, ale tento stupeň inteligence je nad lidské chápání a lidi, kteří ani nepochopí Matrix, těžko pochopí i toto. Viděl jsem, slyšel jsem a nevěřil vlastním očím.
sQelle
sQelle
2 814 bodů
10
Geniální film se skvělými myšlenkami, u kterého se zkrátka musí přemýšlet.
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
9.5
Lehce překombinované, složitější, ale stejně to byl mimořádný filmový zážitek. Tak se ptám, jak by vypadal český film za miliardu korun:).
czech-movie
1 476 bodů
5
Film mě zklamal čekala jsem od něho trochu víc. Jared Leto opět předvedl kvalitní výkon, ale jinak mi na filmu něco prostě chybělo.
Michudy
Michudy
1 291 bodů
10
Tolik možností.. někdy je nejvýhodnější nedělat nic. Nebo ne? Zajímavý film o životě a rozhodnutích, které ho mohou změnit k nepoznání. Akorát ta pointa nakonec vyšuměla do ztracena. Jinak ale skvělý film na zamyšlení.
jan-hrouda
863 bodů
4
Iritující. Tohle si na sofistikovanost jenom hraje. To, že se ve filmu prolíná několik možných realit, časových rovin a mluví se o moderní fyzice, z toho automaticky nedělá geniální dílo. Leckoho to ale asi dojme. I soundtrack mi svou podlézavostí lezl na nervy.
Prezidentka
Prezidentka
239 bodů
9
Okouzlující film.
catherineduboise
185 bodů
9.5
Tenhle film jsem zatím viděla 4 krát a pořád nevím, jestli ho zcela chápu.. ale rozhodně stojí za podívanou!