Lurdy

67%
Lurdy
Plakát traileru

Christine je téměř celý život připoutána na invalidní vozík. Tím, že se cítí být sama, vydá se na výlet do Lurd, ikonického města poutníků v Pyrenejském pohoří. Jednoho rána se probudí zdánlivě vyléčená.

Film Lurdy je krutým příběhem. Nemocní lidé z celého světa přichází na toto posvátné místo s vírou, že získají zpět své zdraví, protože Lurdy jsou považovány za místo zázraků, nadějí, pokoje a uzdravení se pro mnoho zoufalých a umírajících lidí. Ale cesty boží jsou nevyzpytatelné a naděje, která je tak blízko smrti, se může naplnit, což se zdá absurdní ve chvíli, kdy se život ubírá ke svému konci. Lurdy jsou scénou, na které se odehrává lidská komedie.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 459 bodů
10
Pozoruhodný příběh plný naděje, víry, zoufalství i závisti. Osud ochrnuté dívenky, která se na poutním místě Lurdy dočká zázračného uzdravení, pro ni sice přináší štěstí a radost, ale u ostatních nelibé pohledy a otázku, proč právě ona. Snímek k zamyšlení a snad i k pochopení. Je to velice silné téma, které v mnoha ohledech dojme i zarmoutí. Lidská stránka věci je nezpochybnitelná stejně jako víra v boha a uzdravení. Dojemný závěr, kdy si dívka na slavnosti při poslechu známé italské písničky dua Al Bano & Romina Power - Felicita pořádně uvědomí jaké štěstí se jí dostalo, musí usadit každého.Nakonec stejně jako ji na invalidní vozík, který byl zrovna vedle ní. Snímek který má co říct a který snad svede k poznání.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
8
Beznázorový film o věci, na kterou má každý nějaký názor. Zajímavé.
beseda
beseda
1 931 bodů
7.5
Mé hodnocení: 75%. Viděno: (04.07.2010, 45. MFF KV, Pupp).

Dodatečné informace

Původní název:
Lourdes (více)
  • NSR Lurdy
  • NSR Lourdes
Premiéra v ČR:
5. 1. 2012
Distributor:
Film Europe
Země původu:
NSR, Rakousko, Německo, Francie
Rozpočet:
2,5 mil. USD