Vánoční koleda

70%
Vánoční koleda
Ebenezer Vydřigroš vstupuje do vánočního období s obvyklým znechucením a se svým věrným zaměstnancem a jeho veselým synovcem jedná s obvyklou dávkou opovržení. Později téhož dne se Vydřigroš setká s duchem svého zemřelého obchodního společníka Josepha Marleyho, který v posmrtném životě platí za své dřívější bezcitné jednání. Marley doufá, že se mu podaří pomoci Vydřigrošovi před stejným osudem zachránit a prozradí mu, že ho navštíví trojice duchů. Když ale vezmou duchové Vánoc minulých, současných a budoucích Vydřigroše na fantastickou pouť, která mu otevře oči a odhalí pravdy, kterým se zdráhá uvěřit, je Vydřigroš nucen otevřít své srdce a napravit roky zlé vůle, než bude příliš pozdě.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Vánoční koleda už svým notoricky známým příběhem jen těžko někoho překvapí a tak Zemeckis vsadil na formu. No a vyplatilo se! Vzniklo tak nádherné animované dílo při jehož sledování jsem si připadal jako bych listoval v knize. Dokonalé převedení Dickensova díla na plátna kin.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Ve 3D Imaxu ty samoúčelné (dost nezvládnuté) trikové orgie mohly vypadat dobře, ale teď, když už si musíme vystačit s obrazovkou, je Vánoční koleda naprosto zbytečným filmem. 50%
Fingon
16 886 bodů
6
3D + dabing = hrůza. Na rozdíl od originálu, kde mnoho postav hraje a namlouvá sám Jim Carrey, zde každého mluví někdo jiný. Paradoxně jsem si 3D více užil v mém prvním takovém filmu - Krvavý Valentýn 3D - i když je to daleko horší film... Takže to jediné, co na mě z projekce opravdu zapůsobilo, byla kočka Šklíba z traileru na Alenku v říši divů od Tima Burtona.


Dodatečné informace

Původní název:
A Christmas Carol (více)
  • USA Vánoční koleda
  • USA A Christmas Carol
  • USA Le drôle de Noël de Scrooge
  • USA Os Fantasmas de Scrooge
Premiéra v ČR:
19. 11. 2009
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA, Velká Británie
Čeština:
Vánoční koleda je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch