Avatar: Legenda o Aangovi

89%
Avatar: Legenda o Aangovi

61.dílů (30 min)

Kdysi spolu žily národy Ohně, Vody, Země a Vzduchu v míru. Dobyvační vládci ohně se ale rozhodli ostatní národy zotročit a vládnout světu, který by přetvořili ku obrazu svému. Když se Aang, kterému je teprve dvanáct let, dozví, že je novým Avatarem, strážcem rovnováhy a mistrem čtyř živlů, odmítne svůj osud a ukryje se před světem i střetem s pánem Ohně. Probouzí se po sto letech do světa sužovaného ohnivou armádou, ve kterém lidé přestali v doufat v jakoukoli záchranu. Aang se společně s novými přáteli z vodního kmene vydá na cestu za vlastním osudem, během níž musí ovládnout všechny živly, aby dokázal přemoci Ozaie, Pána Ohně, a vrátit světu mír.





kknk2
kknk2
2 949 bodů
9.5
Asijská kultura je pro evropany extrémně přitažlivá, a to i když se jedná o seriál pro děti od osmi let. Především to mě motivovalo se po dlooouhé době na Avatara znovu podívat. A výsledkem byla… ještě větší závislost než v dětství. S každým dílem se prohlubuje bohatá mytologie, charaktery rostou, vyvíjejí se, příběh se komplikuje a graduje v epický závěr. Spousta momentů balancuje na hraně s omezením 12+, násilí je zde 100% nekrvavé, avšak nepostradatelné. Po mnoha stránkách dokonalé.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
8
Napriek tomu, že je seriál venovaný detskému divákovi, obľúbil som si ho i ja. A nejde o infantilnosť, iba o akúsi nostalgiu alebo možno schopnosť jeho tvorcov zabrnkať na tú správnu strunu.
MnamBuchta
964 bodů
10
Nejlepší animovaný seriál co kdy vznikl. Postavy napsané nejlépe co jsem kdy viděl, vidíte jejich vývoj a jak dospívají a učí se po každé špatné zkušenosti či porážce. Příběh rozdělený do 3 knih/sérií při které naše hlavní skupinka zažívá úžasná dobrodružství, potkávají ostatní postavy, které jsou pro příběh důležité a pokud si myslíte, že se tu objevili jen tak pro srandu tak se mýlíte. Hlavní příběh stojí hodně na vztazích hlavních postav a na takového Sokku nebo strýčka Iroha budete vzpomínat ještě hodně dlouho. Příběh je velice vtipný ale také se tu najdou scény a díly, které se zaměřují spíše vážnějším směrem ale stále vás baví a je to návykové jako jakákoliv droga. Celé to podtrhuje překrásná animace, která je perfektní pro předvedení všech rúzných elementú a akčních scén. Pokud jste tento seriál stále neviděli tak děláte obrovskou chybu, protože se jedná o seriál, který se zapsal do historie a pokud vám někdo bude říkat, že je to pro děti tak se pekelně mýlí a ani ho neposlouchejte. Prostě masterpiece 10/10.

Dodatečné informace

Původní název:
Avatar: The Last Airbender (více)
  • USA Avatar: Legenda o Aangovi
  • USA Avatar: The Last Airbender
  • USA Avatar - Der Herr der Elemente
  • USA Avatar - La leyenda de Aang
  • USA Avatar - Legende van Aard
  • USA Avatar: Legend of Aang
  • USA Avatar: Poslední vládce větru
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch