Kotrmelec

48%
Kotrmelec
Plakát traileru
Parta hornického předáka Kohuta se chystá přihlásit do soutěže o titul Brigáda socialistické práce. Všichni chlapi jsou pro, jen mladého Ondračku je třeba rázně převychovat...



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Budovatelská atmosféra tohoto snímku z počátku 60. let i nadále atmosféricky povznáší veškerý děj, a tak se tentokrát hned na začátku hovoří o tzv. brigádě socialistické práce, samozřejmě humorným způsobem, o což v příběhu v komediálním ražení jde. Co že to vlastně ta brigáda socialistické práce v 50. letech byla dnes už bohužel nikdo nemá ani tušení, což je k porozumění filmu chyba. Taková byla doba a takovou dobu tento film zobrazuje. Námětově tak ještě nijak nevybočuje z řady a to už přitom do československé filmové tvorby pomalu vstupovala tzv. nová vlna. Snímek ale určitou historickou hodnotu má, a to vlivem nasnímané, dnes už neexistující, hornické kolonie, kde se několik dějství příběhu také odehrává. Tento film tak lze považovat svým stylem za jeden z posledních komediálních filmů ve stylu 50. let, který se počátkem 60. let již přežil.
kawa
3 388 bodů
7
Komedie z rozestavěné Ostravy Poruby z hornického kolektivu předáka Kohuta, který brání svou rozvedenou švagrovou před lemplem party (Ladislav Trojan). Samozřejmě se mu to nepodaří, ale mezitím se v ději rozvine část skečů s přerostlým bernardýnem jménem Bojínek, dědou pyrotechnikem, partou plou bláznů. Průměrná komedie, ale některé scénky se povedly.

Dodatečné informace

Původní název:
Kotrmelec (více)
  • Československo Kotrmelec
Premiéra v ČR:
9. 3. 1962
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění