VOD tipy: Jubilejní Strážci vesmíru, svůdná agentka a japonští someliéři

VOD tipy: Jubilejní Strážci vesmíru, svůdná agentka a japonští someliéři
Ghosted | Apple TV+

Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always  

Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always
Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always
57%
režie: Charlie Haskell, Netflix 
Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always
Kultovní Strážci vesmíru jsou po třiceti letech zpátky nejen s klasickým zaklínadlem: „Morfujeme!“ Novinka Netflixu nabídne výroční hodinovou epizodu, ve které se na scénu vrátí nejen většina původních hrdinů, ale též záporačka Repulsa. Oč půjde? Strážci se pokusí Ritě Repulse zabránit vrátit se v čase a zbavit se jich samotných. Režíruje Charlie Haskell, který už má na svém kontě řadu Power Rangers projektů, z těch nejnovějších například seriál Power Rangers: Dino Fury

Jako vejce vejci (seriál) 

Smrtící podoba
Smrtící podoba
63%
režie: Sean Durkin, Prime Video 
Jako vejce vejci | Amazon Prime Video
Legendární kanadský režisér David Cronenberg reviduje vlastní tvorbu. Loni uvedl novou verzi Zločinů budoucnosti, nedávno jsme vás na Kinoboxu informovali, že se pohly ledy v případě nové adaptace Mouchy, a nyní zamířil na VoD sedmidílný seriál režiséra Seana Durkina inspirovaný slavným Cronenbergovým filmem Přiliš dokonalá podoba
Ve snímku z roku 1988 Jeremy Irons ztvárnil dvojroli dvojčat gynekologů, kteří spolu sdílejí všechny aspekty života. Nový seriál se jmenuje Jako vejce vejci (neplést se stejnojmennou sci-fi komedií Harolda Ramise) a mužské protagonisty vyměnil za protagonistky, které hraje Rachel Weisz. I tentokrát se bude řešit lékařská etika, drama obou dvojčat a šílenství. 
Všech sedm epizod můžete zhlédnout na jeden zátah na Prime Video.

Ghosted

Ghosted
Ghosted
60%
režie: Dexter Fletcher, Apple TV+
Ghosted
Farmář Cole (Chris Evans) se bezhlavě zamiluje do záhadné Sadie (Ana de Armas). V čem je háček? Žena zmizí do Londýna a nezvedá telefon. Svůdná a tajuplná Sadie totiž pracuje pro CIA a de facto neustále jí někdo usiluje o život. Aniž by to Cole věděl, vypraví se za ní do hlavního města, aby ji překvapil. Může tenhle netypický svazek dvou lidí fungovat? 
Apple TV+ přichází s ambiciózním a hvězdně obsazeným blockbusterem plným akce, napětí, humoru a romantiky. Režíruje zkušený a talentovaný Dexter Fletcher, autor mimořádně populárního titulu Bohemian Rhapsody a dalších zdařilých filmů jako Orel Eddie a Rocketman

Božské kapky (seriál)

Božské kapky
Božské kapky
76%
režie: Oded Ruskin, Apple TV+
Božské kapky: 1. trailer | Apple TV+
A ještě jednou Apple. Božské kapky je osmidílná série inspirovaná japonskou mangou pojednávající o víně. Původní komiks se zaměřuje nejen na osvětu a marketing tohoto alkoholického nápoje, ale též na rodinné vztahy a konflikty probíhající mezi otcem, významným someliérem, a jeho dvěma syny. Ten nevlastní, adoptovaný, se rovněž věnuje ochutnávání vína, toho biologického zajímá spíš pivo. Otec umírá a zanechává jim odkaz v podobě cenných lahví, jejichž cena se blíží 18 milionům dolarů. Dvanáct z nich je považovaných za nejhodnotnější na světě. Kdo dokáže jako první do roka identifikovat každý z dvanácti vzorků, ten sbírku získá. A to si pište, že si syn holdující spíše pěnivému chmelovému moku nenechá tuto příležitost ujít.
Seriál Apple TV+ proti sobě v hrané verzi postavil oproti knižní předloze ženu a muže a na platformě je prozatím k dispozici jedna epizoda z osmi. Každý další pátek by streamovací služba měla zpřístupnit další. 

Kdyby radši hořelo

Kdyby radši hořelo
Kdyby radši hořelo
56%
režie: Adam Koloman Rybanský, Voyo 
Kdyby radši hořelo: trailer | Bontonfilm
Absolvent FAMU zakončil studia celovečerním debutem Kdyby radši hořelo, ve kterém se v úloze vesnických hasičů představili například Miroslav Krobot a Michal Isteník. Hořká komedie trefně poukazuje na tuzemskou společnost, podobně jako se to před několika dekádami podařilo dvojici Miloš FormanJaroslav Papoušek. Rybanský sleduje bez odsudku fenomény jako averze vůči uprchlíkům, chemtrails či fake news. Jeho film tak nejen pobaví, ale působí také jako trefná sebereflexe.
Kdyby radši hořelo s Krobotem a Isteníkem vypovídá hodně o Češích
Recenze25. 6. 2023
Kdyby radši hořelo s Krobotem a Isteníkem vypovídá hodně o Češích
zdroje: Kinobox, Jižní svah

Kinolog: Nicolas Cage si kvůli filmu vytrhal zuby. Kde leží hranice šílenství
Ostatní16. 4. 2023
Kinolog: Nicolas Cage si kvůli filmu vytrhal zuby. Kde leží hranice šílenství