Několik módních a designových zajímavostí o snímcích Pixaru

Několik módních a designových zajímavostí o snímcích Pixaru
Logo Pixaru | Pixar
Animátoři nekladou důraz jen na postavy a jejich prostředí, ale i na dobu, ve které se děj odehrává, na mytologii, tradice, legendy, ale i na módu, styl a design. A právě o těchto detailech se nyní zmíníme:
Rebelka. U tohoto snímku je jednoznačně nejpropracovanější postavou Merida. Její bohatý ohnivě rudý účes tvoří 1500 samostatných kadeří z neuvěřitelných 111 700 pramínků vlasů! Za povšimnutí ale stojí i její kostým. Včetně šatů, pláštěnky a pokrývky hlavy ho tvoří 22 jednotlivých kousků oblečení. Stranou ovšem nezůstává ani královna Elinor. Pokud by si rozpustila své vlasy, byly by dlouhé 1 metr a 97 centimetrů!
Rebelka
Rebelka | Disney
Úžasňákovi. Během animace tohoto příběhu se museli tvůrci vypořádat s několika problémy, které by obyčejný smrtelník netipoval. Prvním problémem byly dlouhé černé vlasy Violet. Filmaři museli vytvořit mnohem detailnější simulace, aby její vlasy vypadaly správně a skutečně. Na pomoc jim musel přispěchat i obyčejný krejčí, který je ve studiu učil, jak správně vytvořit papírový střih na šaty. V celém snímku je nakonec použito 80 kusů oblečení.
Úžasňákovi
Úžasňákovi | Walt Disney Studios
Vzhůru do oblak. Jedním z nejdůležitějších aspektů filmu je dům Carla a Ellie. Inspirací pro něj byly kresby výtvarnice Mary Blair, která pracovala jako ilustrátorka pro Walta Disneyho a vytvořila koncepty pro filmy jako Popelka, Alenka v říši divů a Petr Pan. Důraz je kladen i na postavy jako takové. Ellie je v celém filmu zobrazována v jasných zářivých barvách, kterým vévodí tmavě purpurová. Všechny postavy snímku jsou navíc založeny na jednoduchých tvarech - Carl na čtverci, zatímco Ellie na kruhu.
Vzhůru do oblak
Vzhůru do oblak | Pixar Animation Studios
No a na konec jedna čistě módní poznámka. Ve snímku Univerzita pro příšerky bylo použito celých 127 kusů oblečení! :-)