Do filmových Avengers se málem dostala superhrdinka Wasp

Do filmových Avengers se málem dostala superhrdinka Wasp
Důvodů, proč by se měla Wasp (vlastním jménem Janet Van Dyne) do filmu dostat, je vlastně hned několik: počínaje tím, že se jedná o zakládajícího člena původních Avengers a konče tím, že figuruje i v comicsové sérii The Ultimates, ze které filmoví Avengers bohatě čerpali. V rozhovoru pro magazín Huffington Post režisér Joss Whedon (Firefly / 2002) odhalil, že se superhrdinka, jejíž schopností je zmenšit se do miniaturní podoby, do filmu málem dostala.
do-filmovych-avengers-se-malem-dostala-superhrdinka-wasp
"Nějakou dobu totiž nebylo jisté, jestli bude mít Scarlett Johansson (ve filmu agentka Black Widow, pozn. red.) na natáčení vůbec čas. Vrátili jsme se proto k původní verzi scénáře, ve které se o Wasp uvažovalo. Ve výsledku jsme jí sice opět vyškrtli, ale musím říct, že se to neobešlo bez určitou bolest v srdci. Pro polozapomenuté hrdinky mám slabost."
Vyškrtuntí Wasp z filmových Avengers je ovšem jen další v dlouhé řadě facek, které se nyní této nebohé postavě dostává: kromě toho, že zemřela jak v mainstreamovém, tak alternativím (Ultimate) vesmíru nakladatelství Marvel, její sexy obleček začaly nosit jiné postavy (v jedné z verzí i její ex-manžel Hank Pym, což v mnohém čtenáři probudilo sexuálně nelibé pocity). Na druhou stranu vzhledem k Whedonově náklonosti existuje šance, že se malá velká hrdinka objeví v pokračování Avengers. Samozřejmě pokud si ho vůbec vezme na starost Whedon.
Kdo by se ze současného Hollywoodu podle vás na roli Wasp hodil nejlépe?
do-filmovych-avengers-se-malem-dostala-superhrdinka-wasp-2