Hunger Games lámou předprodejní rekordy, porazí Twilight ságu?

Hunger Games lámou předprodejní rekordy, porazí Twilight ságu?
Napjatě očekávaná adaptace knižního bestselleru spisovatelky Suzanne Collins v současné chvíli vyprodala téměř 2000 sálů - a to jen v předprodeji! Rezervační společnost Fandango, která spravuje většinu amerických kin, sdělila, že předprodej Hunger Games nyní tvoří 92% jejího denního obratu.

Epický příběh je na dobré cestě k pokoření pěti největších předprodejních hitů Fandanga, jimž zatím stále kraluje série Twilight (2008).

Oficiální odhady Hunger Games věští 85 milionů dolarů během prvního víkendu - studio ale věří, že by se čísla mohla vyšplhat až na 130 milonů dolarů.
hunger-games-lamou-predprodejni-rekordy-2
Přestože Hunger Games mají se svým duchovním "předchůdcem", sérii Twilight, společných hned několik prvků (ženská autorka, mladá hlavní hrdinka, davy oddaných pubertálních fanoušků), disponují oproti němu jednouobrovskou výhodou - jsou kromě mladých diváků populární i mezi kritiky. Filmový server Rotten Tomatoes v současné chvíli hlásí 93% pozitivních recenzí.

"Hunger Games jsou oproti Twilightu o několik světelných let napřed." řekl například recenzent magazínu New York Daily News Joe Neumaier.
hunger-games-lamou-predprodejni-rekordy-1