Brett Ratner končí s Oscary, bere sebou Murphyho

Brett Ratner končí s Oscary, bere sebou Murphyho
Brett Ratner
Po otevíracím víkendu Mistrovského plánu (2011), který nijak nezáří u diváku i kritiků, a sérii tiskových konferencí, kde se Brettu Ratnerovi (X-men: Poslední vzdor / 2006) podařilo zázračně naštvat snad všechny lidi na světě, je jeho pozice ve světě filmu značně ohrožena. Poznámkami o tom, že zkoušky jsou pro "buzny" a detaily o vlastním sexuálním životě, o které se podělil v slavné Howard Stern show, určitě celkovému obrazu nijak nepřispěly.
Když ovšem začaly na veřejnost prosakovat první nepotvrzené zprávy o tom, že Ratner již nebude příští rok produkovat Oscary, byl leckdo překvapen. Filmová akademie sice vydala prohlášení, ve kterém přijala Ratnerovu omluvu, týkající se zkoušek, krátce nato však skutečně potvrdila, že s Ratnerem rozvázala spolupráci. Jako důvod však překvapivě uvedla režisérův vlastní popud:

"Dnes ráno, 8.11.2011 nám Brett Ratner předal rezignaci na pozici producenta 84. ročníku předávání cen Akademie." řekl prezident Tom Sherak. "Učinil tak to nejlepší pro Oscary i pro sebe. Slova mají význam i následky. Brett je dobrý člověk, ale jeho poznámky byly neakceptovatelné."
brett-ratner-konci-s-oscary-bere-sebou-murphyho-1
Brett Ratner
Ještě o něco zajímavější je fakt, že s Ratnerem Oscary opustil i komik Eddie Murphy (Policajt v Beverly Hills / 1984), který měl slavnostní večer moderovat. "Rozumíme tomu, že Eddie chce držet basu se svým kreativním partnerem, a přejeme mu hodně štěstí." dodal Sherak. Sám Murphy také nijak nevířil vody: "Chtěl bych především říct, že naprosto rozumím tomu, co obě ze stran vedlo k vypovězení spolupráce. Opravdu jsem se těšil na přípravu příštího ročníku Oscarů s týmem, který vznikal, ale jsem si jistý, že nový kreativní tým odvede stejně dobrou práci."