Kvůli vyznání si v Hollywoodu neškrtne. Herkules Kevin Sorbo je otrávený z cancel culture

Kvůli vyznání si v Hollywoodu neškrtne. Herkules Kevin Sorbo je otrávený z cancel culture
Kevin Sorbo jako Herkules | MCA Television
Kevin Sorbo hrál Herkula v letech 1995 až 1999 a v této roli se objevil rovněž v několika epizodách dalšího kultovního seriálu Xena. Po roce 2000 jsme jej mohli vidět také v béčkovém sci-fi seriálu Andromeda, v akčních sequelech (Kráčející skála 2 a 3), parodiích (Tohle je Sparta!) a v nespočtu škvárů, jejichž názvy ve stylu Piranha Sharks hovoří za vše. Sorbo je podobně jako seriálový Odpadlík Lorenzo Lamas či Eric Roberts béčkovou ikonou. 
Kevin Sorbo
Kevin Sorbo

Herec, Výkonný producent

Se svým aktuálním statusem však není spokojený. V rozhovoru pro Fox News se svěřil, že se stal obětí cancel culture poté, co na sociálních sítích začal zveřejňovat své politické a náboženské postoje. V reakci na to jej prý Hollywood zavrhl a následně mu dal vale i jeho agent. „Můj dlouholetý manažer a agent mi řekl, že už mi nemůže shánět práci ani se mnou pracovat, jelikož jsem konzervativní křesťan,“ vysvětlil rodák z Minnesoty. 
V tom Sorbo vidí krutý paradox. „Musel jsem se smát. Pohybujeme se v průmyslu, který volá po toleranci a po svobodě slova, a přece jde o jednosměrnou cestu. A to je špatně. I tak mám ale tenhle průmysl rád, miluju filmy a televizi,“ pokračoval herec, jenž si nicméně na sociálních sítích o problémy koledoval dlouhodobě. Po útoku na Kapitol před dvěma lety dál podporoval Donalda Trumpa, za což ho veřejně zpražila i představitelka Xeny Lucy Lawless. Na Facebooku zase dostal ban poté, co sdílel dezinformace ohledně koronaviru a očkování.
Kevin Sorbo
Kevin Sorbo – Dva a půl chlapa | CBS
„Zrušil mě i Linkedln. Nelíbí se jim pravda,“ stojí si Sorbo za svým. Spolu s manželkou Sam se tedy herec profesně vyčlenil, založili vlastní produkční společnost Sorbo Studios. Ta vytváří zábavní obsah cílený na rodinu, prostoupený vírou a nadějí na lepší zítřky. „Je to opak toho, co dělá Hollywood,“ tvrdí Sorbo. „Žijeme v kultuře, která lidi ruší a zakazuje. Tedy přesný opak odpuštění,“ navázala v rozhovoru jeho žena. „Každý svatý má svou minulost a každý hříšník budoucnost,“ dodala.
Dnešní filmy podle manželů víc oslavují antihrdiny než hrdiny. A Kevin Sorbo se necítí být oprávněným vyvrhelem, jeho paličatost a neústupnost v něm prohloubilo dospívání mezi čtyřmi sourozenci a také zdravotní komplikace. Roku 1997 prodělal několik mrtvic, z nichž se zotavoval po dobu tří let. Čtyři měsíce mu trvalo, než se znovu naučil chodit. „Jsem tudíž hodně paličatý a nepřestávám pracovat. Vždy udělám desetkrát víc, než se po mně žádá. Jsem zkrátka pořád tady,“ dodal.
Sorbo není jediný, kdo si v tomto týdnu postěžoval na cancel culture. S povzdechem ji okomentovala také hvězda Přátel Jennifer Aniston, jíž prý leze krkem. „Kultura rušení jde mimo mě. Asi mě zakážou, když jsem to teď řekla. Nevím, co to znamená…To už neexistuje žádné vykoupení?“ prohlásila na svém novém profilu ve Wall Street Journal. 
Aniston narážela zejména na soudem usvědčeného sexuálního násilníka, bývalého mocného producenta Harveyho Weinsteina. Zdůraznila, že ona sama z něj neměla dobrý pocit. To však podle ní nic nemění na tom, že by veřejnost neměla všechny hříšníky házet do jednoho pytle s tímto notoricky proslulým vyvrhelem.