Režisér Dne nezávislosti chystá masivní sci-fi projekt. Space Nation bude TV série i online hra

Režisér Dne nezávislosti chystá masivní sci-fi projekt. Space Nation bude TV série i online hra
Den nezávislosti: Nový útok | 20th Century Fox
Vesmírné opery už sice nejsou populární jako v dobách, kdy stříbrná plátna současně obývaly Star Wars, Star Trek a Flash Gordon, ale některé franšízy dodnes přežívají a rovněž komiksové adaptace v sobě místy nezapřou nádech mezigalaktických dobrodružství. Roland Emmerich koketoval se sci-fi už od dob Měsíce 44, Univerzálního vojáka a Hvězdné brány, načež Zemi vystavoval ničivým vlivům mimozemských sil v trhácích jako Den nezávislosti (a v jeho pokračování s podtitulem Nový útok) nebo Moonfall. Je tedy vhodným kandidátem na vývoj série, která se pokusí v daném žánru převzít kulturní iniciativu.
Roland Emmerich
Roland Emmerich

Režisér, Producent

Emmerich, jehož posledním projektem je historická televizní série z gladiátorského prostředí Those About To Die, spolupracuje s Jeromem Wu (World of Warcraft), Tonym Tangem (Warframe) a producentem Marcem Weberem (Třinácté patro) na sci-fi Space Nation. Ta podle webu Deadline odstartuje jako masivní online multiplayer, v níž hráči a hráčky převezmou úlohy kapitánů a kapitánek vesmírných lodí. Vydají se na „epickou výpravu za odkrytím tajemství galaxie Telikos Cluster“ obývané mimozemskými druhy, rozdělené do tří hlavních frakcí s odlišnými ideologiemi a cíli.
Hráči se budou moci účastnit důlních misích na vzdálených planetách, sbírat materiál a vytvářet vyspělou techniku. Na vývoji se podílela umělá inteligence a k alfa testu dojde už letos v srpnu. Komerční spuštění proběhne ve druhé polovině příštího roku a následovat má televizní seriál, animované kraťasy i herní spin-offy.
trailer-kral-filmovych-destrukci-utahuje-srouby-a-na-maticku-zemi-posila-jeji-zlobivy-satelit-mesic
Moonfall | Lionsgate
„Zvýšený zájem Hollywoodu v oblasti videoher svědčí o docenění popularity gamingu a jeho vypravěčského potenciálu,“ prozradil pro Deadline Emmerich. „Rozsáhlý vesmír, který pro Space Nation budujeme, je unikátní příležitostí zaujmout publikum inovativní formou vyprávění,“ uzavřel režisér, jenž se tak možná definitivně přesouvá k videoherním a televizním formátům. Jeho Moonfall ostatně v kinech propadl a odnesl si převážně posměšné recenze.