Kinolog: Vraždící kulturistka dostala 25 let za mřížemi. Nyní promluvila a nestačíme se divit

Kinolog: Vraždící kulturistka dostala 25 let za mřížemi. Nyní promluvila a nestačíme se divit
Krvavá Sally | Netflix
Režisérka Nanette Burstein se zaměřuje na dokumenty o různých výjimečných a často excentrických osobách. Takovými jsou jak politička Hillary Clinton, tak producent Robert Evans či programátor John McAfee. Zjevně nejvíc bizarní svět, do nějž zavítala s kamerou, je prostředí kulturistických soutěží. Přesněji – zajímá se víc o zákulisí a o to, co znamená stát se šampionem v kulturistice.
Sally McNeil mohla vyhrávat soutěže, ale rozhodla se, že bude víc podporovat svého manžela. Začala si vydělávat soukromým zápasením s muži (jemuž se slangově říkalo „svalová prostituce“) a většinu peněz utratila za manželovy steroidy. Ten se však v důsledku jejich užívání stával stále agresivnějším. Dílo, z něhož by se snadno mohl stát další Tiger King, tedy freak show vyžívající se v podivnostech, je spíš humanistickým portrétem o tom, že všechno není takové, jak se na první pohled může zdát. Záleží na úhlu pohledu, co je úkladná vražda, a co zabití v sebeobraně.

PŘEDCHOZÍ TŘI DÍLY KILONOGA

Atentát na Kennedyho už skoro rozluštili. Slavný filmař se vrátil na místo činu

Málokterý zločin v dějinách láká tolik pozornosti jako atentát na prezidenta JFK, jenž se odehrál 22. listopadu 1963. Režisér Oliver Stone o tom již v roce 1991 natočil hraný film. Od té doby přibylo mnoho nových informací…

Maminky a padouši mají vždy pravdu. Alespoň v komiksových filmech

Marvelovské komiksy se rozrostly na třicet titulů. Druhý díl Black Panthera však postrádá původního hrdinu, nahradily ho hned čtyři hrdinky. A padouch je ještě méně padouchovitý než předtím.

Proč nejde natočit skutečně protiválečný film? Jelikož milujeme zabíjení a smrt

Jedna z nejslavnějších knih všech dob se dočkala už třetího zfilmování. Je určitě nejbrutálnější, ale ne nejlepší. Tento díl bude i tom, jak se dá filmovat válka.