Z těchto velikonočních hororů vám prasknou vejce

Z těchto velikonočních hororů vám prasknou vejce
Easter Casket (2013) | Dustin Mills Productions
Filmů s touto tematikou je sotva pár desítek kusů a nejedná se o žádné vysoce hodnocené tituly. Jde spíš o béčkové filmy, které si na IMDb vysloužily podprůměrná hodnocení. Nejlepší z nich dostal 63 %, což není nejlepší. Ne každý má ovšem rád romantiku a sentimentalitu, již nám každoročně během svátků servírují televizní stanice. V temném zákoutí kinematografie má každý svátek své děsivé dvojče. Těšíte se na vraždící velikonoční zajíčky? Můžete vybírat.

Ledová smrt (Cold Prey – 2006)

Podle IMDb se jedná o nejlépe hodnocený horor s velikonoční tematikou na současném trhu. Hororové mysteriózní drama z norské produkce má 96 minut a vypráví příběh skupiny přátel a vášnivých sportovců v jednom, kteří se vydají hluboko do hor. Poté, co dojde k vážnému zranění jednoho z nich, se rozhodnou přenocovat v opuštěné budově připomínající hotel. Plán zní následovně. Hned po svítání se vydají na cestu a vyhledají pro kamaráda pomoc. Brzy ale zjistí, že to nebyl ten nejlepší nápad. V hotelu totiž nejsou sami. Navštíví je podivný muž v děsivém obleku připomínajícím zajíčka a z dovolené se stane nelítostný boj na život a na smrt.
z-techto-velikonocnich-hororu-vam-prasknou-vejce-1
Ledová smrt (2006) | Fantefilm

Serial Rabbit (2005)

V tomto americkém hororovém titulu se stanete svědky běsnění sériového vraha, který se každoročně na Velikonoce vydává do rušných ulic Texasu, aby si zde vytipoval své oběti. Následně je ve svém kostýmu velikonočního zajíčka unáší do svého brlohu, kde je rozhodně nečeká nic dobrého. A pak vrah najde své dosud nejzajímavější oběti, kterých se nehodlá jen tak vzdát.
z-techto-velikonocnich-hororu-vam-prasknou-vejce-2
Serial Rabbit (2005) | Ponderous Productions

Bunnyman (2011)

Tento snímek je jedním z nejbizarnějších velikonočních hororů. Na IMDb si vysloužil pouhých 30 %, přesto je ale mezi diváky a divačkami poměrně známý. Bunnyman vyšel v roce 2011 a trvá zhruba 90 minut. Příběh se odehrává v Kalifornii, kde se skupina přátel střetne s klanem kanibalů v čele se šílencem v králičím obleku. Všichni tak musí začít bojovat o život.
z-techto-velikonocnich-hororu-vam-prasknou-vejce-6
Bunnyman (2011) | \nANOC Productions\n

The Bunnyman Massacre (2014)

Tento horor se stane dozajista vaší noční můrou. A to nejen proto, že má na IMDb pouhých 40 %. Muž převlečený za velikonočního zajíčka, přezdívaný Bunnyman, zabíjí všechny, na koho narazí. Když zrovna nevraždí, obchoduje s vysoce kvalitním „hovězím“ masem, které prodává do místního řeznictví a zákazníci si jej nemohou vynachválit. Určitě je vám jasné, odkud vítr fouká. Měšťané si očividně pochutnávají na mase svých známých a ještě je považují za delikatesu.
z-techto-velikonocnich-hororu-vam-prasknou-vejce-8
The Bunnyman Massacre (2014) | ANOC Productions\n

Easter Casket (2013)

Tento osmdesátiminutový komediální horor je prvním snímkem z tohoto seznamu, který si s tematikou Velikonoc pohrává i v rámci náboženství a tradic. Hlavním záporákem je velikonoční zajíček alias Peter Cottontail. Dozví se, že se katolická církev chystá ukončit všechny velikonoční obřady a mše, které se netýkají Kristova vzkříšení. Bigotní zajíček se proto rozhodne vrchní představitele církve jednou provždy umlčet a zanechává za sebou krvavené stopy. Nyní přichází na řadu válečný kněz Asher, který si dá jasný cíl: zastavit řádění zajíčka dřív než bude pozdě. Otázkou ovšem je, zda to stihne. Zajíček je totiž nekompromisní a nehodlá se jen tak vzdát, dokud církev dostatečně nepotrestá.
z-techto-velikonocnich-hororu-vam-prasknou-vejce-10
Easter Casket (2013) | Dustin Mills Productions

Peter Rottentail (2004)

U symbolu Velikonoc ještě zůstaneme. Tento snímek, opět z americké produkce, vypráví příběh o nešťastníkovi Peteru Rottentailovi, který před pár lety vypil otrávený čaj, na což zemřel. Peter se ale po několika letech vrátil v podobě obřího a děsivého velikonočního zajíčka, který se rozhodne pomstít tomu, kdo jej před lety zavraždil. A bude to krvavé.
z-techto-velikonocnich-hororu-vam-prasknou-vejce-12
Peter Rottentail (2004) | New Arena Pictures

Boží hod velikonoční (Easter Sunday – 2014)

Tento film si pohrává s motivy duchařských hororů. Vypráví příběh sériového vraha známého jako Douglas Fisher, jenž byl před 24 lety popravený během velikonoční neděle. Od té doby se mezi lidmi vypráví legenda o tom, že je během sváteční půlnoci možné vyvolat vrahova ducha. Nikdo to ale nebere příliš vážně. Legendou se nenechá zastrašit ani skupinka zvídavých teenagerů, kteří se rozhodnou zločince kontaktovat. S duchy byste si ale zahrávat neměli. Obzvlášť s těmi, kteří během života napáchali zlo. Temný přízrak se o půlnoci dostane ven z hrobu a rozhodne se potrestat všechny, kteří jej probudili z jeho spánku. Teenageři tak dostanou jednou provždy za vyučenou a budou mít rozhodně o čem vyprávět, pokud se jim tedy podaří přežít.
z-techto-velikonocnich-hororu-vam-prasknou-vejce-13
Boží hod velikonoční (2014) | Northgate Pictures

Prázdniny (Holidays – 2016)

Filmová antologie, která přináší neobyčejně temný a poměrně originální pohled na oblíbené jarní svátky. Jedná se o hororovou povídkovou komedii, která sidělá legraci z tradičního pojetí Velikonoc. Ve filmu ale najdete také příběh o Vánocích či Dni svatého Patrika. Oproti všem dalších snímkům v žebříčku se na něm podílela řada známých hollywoodských tvůrců, například Kevin Smith (Mroží muž), Gary Shore (Drákula: Neznámá legenda), Scott Stewart (Temné nebe) či Sarah Adina Smith (The Midnight Swim).
z-techto-velikonocnich-hororu-vam-prasknou-vejce-16
Prázdniny (2016) | ArtCastle

Noc králíků (Night Of The Lepus – 1972)

Jedná se o hororový sci-fi thriller, který sice nepracuje s tématem Velikonoc, ale zmutovaní králíci vám jistě zpříjemní letošní svátky. Film má zhruba 88 minut a je natočený na motivy stejnojmenné knihy od spisovatele Russella Braddona. Hlavním protagonistou je Colea Hillman, majitel ranče v Arizoně, který napadají králíci. Ti se na jeho pozemku nekontrolovatelně množí a majitel neví, co s nimi. Po několika nezdařených pokusech se králíků zbavit povolá zoologa Roye Benneta, aby mu pomohl. Bennet začne ušatým hlodavcům vstřikovat hormony a geneticky zmutovanou krev. Králíci by tak měli ztratit možnost reprodukce a ranč by se podařilo zachránit. Jak už ale jistě tušíte, tak jednoduché to nebude. Jeden z testovacích králíků uteče a nakazí ostatní. Z roztomilých zvířátek se stanou nenasytné masožravé bestie, které se nebojí zakousnout ani do lidského masa.
z-techto-velikonocnich-hororu-vam-prasknou-vejce-17
Noc králíků (1972) | Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Beaster Day: Here Comes Peter Cottonhell (2014)

Posledním filmem, který bych chtěla zmínit, je tento americký sci-fi thriller o obřím krvežíznivém velikonočním zajíčkovi, který se rozhodne zlomyslně zabíjet všechny, kteří mu vstoupí do cesty. Starosta ale odmítne jakkoliv jednat, a tak se útoky stanou ještě pravidelnějšími a děsivějšími. Obyvatelé zasaženého města se tak rozhodnou vzít osud do vlastních rukou a naději nachází v herečce a v bláznivém odchytávači psů.
z-techto-velikonocnich-hororu-vam-prasknou-vejce-24
Beaster Day: Here Comes Peter Cottonhell (2014) | Purgatory Blues LLC