Bruce Willis údajně trpí demencí, a proto ve velkém točí laciné filmy, aby stihl zajistit svou rodinu

Bruce Willis údajně trpí demencí, a proto ve velkém točí laciné filmy, aby stihl zajistit svou rodinu
Bruce Willis | Universal Pictures
Fanoušci dvakrát velkou radost neměli, protože od té doby točil v nejlepším případě průměrné akční filmy, lidsky se ale dalo Willisovo rozhodnutí chápat. V posledních dvou letech nicméně jeho práce nabrala na nebývalé intenzitě. Willis začal natáčet ohromné množství filmů – loni osm, letos jich má v přípravě rovnou jedenáct – a jeden horší než druhý. A co bylo nejsmutnější, samotná hvězda v nich viditelně chřadne. Až na vzácné výjimky působí znudeně, part odehraje bez zapálení, své repliky odříkává jako robot a nejednou je v záběru dokonce vidět naslouchátko, což naznačuje, že Willis své dialogy ani neumí zpaměti a recituje je podle toho, jak mu je někdo našeptává.
Betonová past
Korunní svědek | Lionsgate
Populární kanál YouTube Half in the Bag se fenoménu Willisových laciných filmů věnoval minulý měsíc ve videu nazvaném The Bruce Willis Fake Movie Factory, v němž se mimo jiné řešilo zmíněné naslouchátko. Kdosi do komentáře pod videem napsal: „Četl jsem někde, že Bruce Willis trpí demencí a že si ani není vědomý toho, co se kolem něj děje.“ Na to nečekaně zareagoval režisér Matt Eskandari, který s Willisem v minulých letech uvedl filmy Korunní svědek, Dlouhá noc přežití a Touha po vraždě. A nepřinesl dobré zprávy.
Touha po vraždě
Touha po vraždě | EFO Films
„Ano, to je pravda. Režíroval jsem s ním v posledních letech čtyři filmy (kromě zmíněných ještě akční thriller Wire Room, který teprve vyjde, pozn. redakce), takže to vím z první ruky. Je to smutná situace, když vidíte, jak se legenda jako Bruce zhoršuje přímo před vašima očima,“ uvedl Eskandari.
Bulvární magazín OK! byl první, kdo v lednu 2021 zveřejnil zvěsti o tom, že Willis bojuje se ztrátou paměti, a proto tráví více času s rodinou. Stalo se to poté, co byl herec vyhozen z losangeleské lékárny, protože neměl nasazenou roušku. Willis se později omluvil a v prohlášení uvedl, že šlo o „chybu v úsudku“. Zdroj nicméně časopisu sdělil, že Willis „jednoduše kvůli svému stavu zapomněl“ a že „Bruceovi blízcí mu pomáhají nemoc držet v tajnosti“.
Skleněný
Skleněný | Universal Pictures
Willis používal sluchátko již v roce 2015 během svého broadwayského debutu v Misery nechce zemřít. Zasvěcený zdroj také uvedl, že Willis měl vážné potíže během natáčení filmu Skleněný (2019) režiséra M. Night Shyamalana: „Štáb musel jeho výkon upravovat ve střižně a nechávat předabovat jeho dialogy, protože je nedokázal správně odříkat.“
A právě zhoršující se stav vedl podle všeho k tomu, že se Willis v posledních letech upsal velkému množství laciných filmů, aby stihl své rodině ještě něco vydělat, dokud to jde. Jde však o informaci, kterou Willis ani jeho blízcí nepotvrdili. Pokud je to pravda, „úpadek velkého akčního hrdiny“ se náhle jeví jako obdivuhodný boj s časem, díky němuž se budou fanoušci na nové Willisovy filmy nepochybně dívat úplně jinýma očima. Doteď si totiž mysleli, že jejich oblíbená hvězda na hraní zkrátka jen začala kašlat.