Nicolas Cage se chce stát batmanovským padouchem se slabostí pro vajíčka

Nicolas Cage se chce stát batmanovským padouchem se slabostí pro vajíčka
Face/Off (1997) | Paramount Network
Jen málokdo je tak podivný, všestranný a talentovaný jako americký herec Nicolas Cage. Jedná se o hvězdu, jež dokázala propojit image akčního hrdiny s charakterním herectvím na oscarové úrovni. Cenu za nejlepší herecký mužský výkon získal za svou roli alkoholika Bena Sandersona, jehož ztvárnil v romantickém dramatu Leaving Las Vegas (1995). Nicolase Cage ale buď milujete, anebo jej nemůžete vystát. Jinak tomu není ani v profesních měřítcích. Režiséři zbožňují jeho schopnosti improvizace, herečtí kolegové si na něj ale stěžují.
nicolas-cage-se-chce-stat-batmanovskym-padouchem-se-slabosti-pro-vajicka
Vampire’s Kiss (1988) | Hemdale
Letos uvidíme jeho nejnovější snímek The Unbearable Weight of Massive Talent, který už nyní sklízí řadu pozitivních ohlasů, v němž slavný herec ztvárňuje sám sebe. Nicolas Cage touto rolí ale rozhodně nemíní skončit. Má už jasnou představu o tom, co by chtěl v budoucnosti dělat. Svěřil se s tím reportérům z deníku Variety. Nicolas Cage se nemůže dočkat, až uvidí nejnovějšího Batmana s Robertem Pattinsonem v hlavní roli. Řekl, že to bude jistě naprosto úžasné. Reportéři se jej proto zeptali: „Kdybyste si mohl zvolit padoucha, jehož ztvárníte, o jakou postavu by se jednalo?“ Cage nemusel dlouho přemýšlet. Kdyby měl prý zahrát padoušskou roli v příštím Batmanovi, bude to jistě Egghead.
Egghead je fiktivní postava vytvořená pro televizní seriál Batman z 60. let, již tehdy ztvárnil slavný herec hororových filmů Vincent Price. Tohoto padoucha poznáte díky jeho bíložlutému obleku a plešaté hlavě. Sám sebe označuje za nejchytřejšího padoucha na světě a na místech činu vždy zanechá něco s motivem vajíčka. A nejen to. Egghead pro své zločiny vždy používá i zbraně s motivy vajec.
nicolas-cage-se-chce-stat-batmanovskym-padouchem-se-slabosti-pro-vajicka-1
Batman (1966) | 20th Century Fox Television
Cage se domnívá, že by jej ztvárnil naprosto přesvědčivě. Má už dokonce i vlastní návrh, jak by měl Egghead vypadat. Vyzval tak studio Warner Bros. k tomu, aby jej kontaktovalo. Tato role by byla pro slavného herce bezesporu skvělá a možná by se stala i ikonickou. Jeho vynikající výrazné mimické schopnosti by se zde staly nezapomenutelnými ještě víc než doposud. Bohužel to ale zatím nevypadá, že by režisér snímku Batman Matt Reeves tuto možnost zvažoval. Jak jsme mohli z konce filmu odvodit, pro možné pokračování by se měl příštím padouchem stát Joker.
Ghost Rider (2007)
Ghost Rider (2007) | Columbia TriStar