Vin Diesel přiblížil, co stálo za jeho nenávistným vztahem s hvězdným kolegou

Vin Diesel přiblížil, co stálo za jeho nenávistným vztahem s hvězdným kolegou
Rychle a zběsile 5 | Universal Pictures
Napjaté vztahy Vina Diesela a Dwaynea Johnsona, které dospěly na bod mrazu při produkci Rychle a zběsile 8, nejsou pro veřejnost žádným tajemstvím. Spolupráce dvou ambiciózních osobností, navyklých na vůdčí postavení v každém svém projektu, začala skřípat už při natáčení Rychle a zběsile 5 roku 2011. Tehdy do série naskočil bývalý wrestler Johnson a získal nepřehlédnutelnou roli Luka Hobbse, drsného a charizmatického zvláštního agenta, jenž se nakonec spolčí se starou známou partou Dominica Torreta.
Vin Diesel nyní v rozhovoru pro Men's Health prozradil, že během této první
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson - Rychle a zběsile 5 | BontonFilm
spolupráce kladl na Johnsona vysoké nároky, neboť coby producent filmu měl na postavu Hobbse a výkon jeho představitele vlastní požadavky. "Bylo obtížné se do toho charakteru převtělit," svěřil se Diesel. "Můj tehdejší přístup se dá charakterizovat jako 'tough love' (anglický výraz pro drsné a nevybíravé zacházení za účelem druhému pomoci a dotlačit ho k požadovaným cílům) - snažil jsem se asistovat a dostat výkon (Johnsona) do těch sfér, kde se potřeboval pohybovat."
To přirozeně vedlo k rozepřím mezi oběma dominantními herci a roku 2016 Johnson na sociálních sítích naznačil problematické vztahy s nejmenovaným hereckým kolegou. "Mé herecké kolegyně jsou vždy úžasné a já je miluji. Mužští kolegové však představují docela jiný příběh." Nikdo už tehdy nemohl pochybovat o tom, že má na mysli právě Diesela. Ten však podle svých slov jednal pouze s čistými pracovními úmysly, a nešlo mu o nic jiného, než dostat z Johnsona to nejlepší a zároveň to, co od něj diváci neočekávali. "Jako producent jsem řekl 'OK, přijmeme Dwaynea Johnsona, jenž je spojován s wrestlingem, a donutíme tenhle filmový svět a členy publika, aby na jeho charakter nahlíželi jako na někoho, koho neznají - Hobbs na vás udeří jako tuna cihel.' Je to něco, na co jsem pyšný, tato estetika. Zabralo to hodně práce."
Tento přístup 'drsné lásky' a zápalu pro svou milovanou sérii způsobil, že Diesel byl dle vlastních slov schopen vykonat cokoli, aby herci předvedli výkony, které pro tyto filmy vyhledával. "Museli jsme se k tomu dopracovat a občas jsem byl hodně drsný. Udělal bych cokoli, co by bylo potřeba, abych dostal kvalitní výkony v čemkoli, co produkuji," uzavřel herec, známý rovněž jako Riddick nebo hlas komiksového Groota - v tomto ohledu a v souvislosti s konfliktem obou herců se vnucuje myšlenka, jak je úsměvné, že jedno herecké 'dřevo' bylo soustavně poučováno někým, kdo doslova ztvárňuje dřevo ve filmech od Marvelu.
Vin Diesel
Vin Diesel
Nepřátelství mezi herci zřejmě dosáhlo vrcholu při zmiňovaném natáčení a propagaci osmého dílu série, kdy se prý každý držel co nejdále od toho druhého. Až roku 2019 nazval Johnson Diesela 'bratr Vin' ve svém instagramovém příspěvku, zveřejněném po premiéře sólovky Hobbs a Shaw. V ní Johnson rozvinul postavu Hobbse po boku Jasona Stathama, jenž se k sérii Rychle a zběsile připojil v sedmém dílu, a jejich společný projekt údajně nebyl ostatním hercům vůbec po chuti. V Rychle a zběsile 9, které to od minulého týdne rozjíždí také v tuzemských kinech, se už Dwayne Johnson neobjeví - jeho místo pomyslně zaujme další bývalý wrestler John Cena a kdo ví, jak bude na přehnaně náročný přístup Vina Diesela vzpomínat on.