Akční hvězda je hrdinou i ve skutečnosti. Hereckou kolegyni kdysi zachránila před hrozivou smrtí

Akční hvězda je hrdinou i ve skutečnosti. Hereckou kolegyni kdysi zachránila před hrozivou smrtí
Tom Cruise - Mission: Impossible - Národ grázlů | Paramount Network
Nestárnoucí Tom Cruise může být ve svém soukromí sebevíc kontroverzní
Tom Cruise
Mission: Impossible - Fallout | Paramount Network
osobou, ale jedno mu upřít nelze - nebojí se podívat smrti do tváře. A co víc, on se jí neotálí přímo vysmívat. Nedávno ho prý museli členové štábu Mission: Impossible upozorňovat, aby se při riskantních kaskadérských kouscích přestal usmívat, neboť jeho charakter i herec sám vlastně čelí značnému nebezpečí. Cruise je ovšem na vysokých mrakodrapech, ve stíhačkách či ve vrtulnících ve svém živlu, přičemž aktuálně internetem kolují fotky z natáčení sedmého dílu Mission: Impossible, na nichž osmapadesátiletý herec vesele pobíhá po jedoucí vlakové soupravě.
A právě na jedoucím vlaku se odehrálo čerstvé zákulisní drama, kdy jeden z kameramanů ztratil rovnováhu a začal sklouzávat po straně vagónu. A byl to Cruise, jenž pohotově reagoval a muži v tísni, zatěžkanému mohutným kamerovým systémem, podal pomocnou ruku.
akcni-hvezda-je-hrdinou-i-ve-skutecnosti-nejmene-dvema-lidem-zachranila-pri-nataceni-zivot
Elisabeth Shue a Tom Cruise - Koktejl | Buena Vista International
V reakci na tuto dosvědčenou událost se pak objevil další a podstatně starší příběh, podle nějž Cruise zachránil život herecké kolegyni Elisabeth Shue roku 1988 při natáčení filmu Koktejl. O incidentu informoval letecký kameraman snímku Bill Bennett na svém facebooku a pravdivost jeho slov prý Cruise potvrdil režisérovi Mission: Impossible Christopheru McQuarriemu. "Natáčeli jsme scénu z helikoptéry, kde Tom a Elisabeth jedou na koních po pláži," vzpomínal Bennet v příspěvku. "Po několika záběrech přistál pilot na pláži a Tom s Elisabeth se přišli podívat na záznam a pro režisérovy poznámky. Jediný monitor se nacházel na mé operační pozici, a to na levém předním sedadle helikoptéry." Bennet poté vysvětloval, že zadní vrtule je takřka neviditelná, když rotuje: "Pokud do ní vkročíte, okamžitě vás zabije." Když Cruise a Shue zhlédli záznam natočené scény, herečka prý "náhle vyrazila a běžela k zadní části helikoptéry. Tom je pilot a okamžitě spatřil nebezpečí. Vyskočil za ní, ale stačil popadnout pouze její nohy, a stáhl ji k zemi. V tu chvíli zbělela, on ji odtáhl zpět k předku helikoptéry a odešli pryč. My všichni v helikoptéře jsme tím byli docela otřesení, ale nebylo co dodat. Tom ji v tu chvíli skutečně zachránil život."
Cruise tak účast v tehdejším kritickém propadáku vyvážil bezprostředním činem, jímž zabránil hrozivé tragédii. Stejně jako při jeho čerstvém zásahu na place Mission: Impossible by každý chytrák samozřejmě mohl namítat, že se jen zachoval tím způsobem, jakým by v dané situaci jednal každý. Elisabeth Shue i operátor kamery ovšem jistě mají docela odlišný pohled plný vděku a respektu.