"Ještě jednou a máte padáka!" Tom Cruise seřval členy štábu, kteří ignorovali bezpečnostní rozestupy.

"Ještě jednou a máte padáka!" Tom Cruise seřval členy štábu, kteří ignorovali bezpečnostní rozestupy.
Tom Cruise | Yahoo
Tom Cruise je už téměř 25 let hlavní tváří a pohonným motorem série
jeste-jednou-a-mate-padaka-tom-cruise-serval-cleny-stabu-kteri-ignorovali-bezpecnostni-rozestupy
Tom Cruise | The Irish Sun
Mission: Impossible, známé pro revoluční akční sekvence a dynamické střídání světových lokací. Momentálně probíhá produkce sedmého a osmého dílu pod vedením režiséra Christophera McQuarrieho, která kvůli koronavirové pandemii čelila zdržením už na začátku roku v italských Benátkách. Krize zastihla natáčení rovněž v říjnu, kdy mělo hned 12 členů štábu pozitivní testy, ale vše se stihlo poměrně rychle urovnat a Cruise se mohl opět ponořit do šílených kaskadérských kousků, zachycených i na video.
Slavný herec vzal náročnou situaci vůbec do vlastních rukou, svědomitě nosí ochranné masky a dokonce ze svého zaplatil štábu a hercům jachtu, na které mohli být izolováni. A sám také dohlíží na dodržování bezpečnostních opatření, aby drahá produkce nemusela podléhat dalším nákladným zdržením - podle zdroje z okolí natáčení Cruise pravidelně obchází celý set a kontroluje, jestli lidé pracují v rámci naprostého bezpečí a minimalizování koronavirové hrozby.
Štáb se momentálně nachází v britském Watfordu a natáčení probíhá ve studiích Warner Bros. s názvem Leavesden. A právě zde si neúnavný kontrolor Cruise povšiml dvojice pracovníků, kteří se skláněli nad počítačem méně než metr od sebe - a spustil hurikán, zachycený na audio nahrávce: "Chceme zlatý standard. Tam v Hollywoodu právě teď točí filmy kvůli nám! Protože věří v nás a v to, co děláme! Jsem po nocích ve spojení s každým zas***ým studiem, pojišťovnami, producenty, a oni se na nás dívají a využívají nás k výrobě svých filmů. Vytváříme tisíce pracovních míst vy hajzlové. Už to nikdy nechci vidět znovu, nikdy! A pokud to nedodržíte, máte padáka, jestli vás ještě jednou uvidím, pakujete se. A pokud to zopakuje kdokoli z tohohle štábu - je hotovo. Vy taky a vy taky. A vy, opovažte se to někdy udělat znovu! Žádné omluvy. Můžete to vysvětlit lidem, co přichází o jejich zas**né domovy, protože náš průmysl stagnuje. Vzdělání jejich dětí se samo nezaplatí. To je to, s čím každou noc usínám. Buducnost tohohle zas**ného průmyslu! Je mi líto, ale vaše omluvy mě už nezajímají. Pověděl jsem vám, co jsem musel, a teď to od vás vyžaduji - a když to nedodržíte, jste venku. Nenecháme tenhle zas**ný film zavřít!"
Simon Pegg, Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Ving Rhames
Tom Cruise | Paramount Network
Po prvotním běsnění však herec poněkud vychladl a snažil se spíše vysvětlit závažnost celé situace a nutnost následovat nepříjemná omezení ve prospěch celého průmyslu. "Jste tady, protože vám věřím. Tak to je. Trochu se nad tím zamyslete... Filmy se hýbou vpřed díky nám. Pokud nás zavřou, bude to stát plno lidí jejich zas**né práce, domovy, rodiny. To se děje, odshora až dolů. Starám se o vás chlapi, ale pokud mi nebudete pomáhat, jste mimo. OK? Vidíte tu tyč? Kolik metrů to je? Když lidé stojí kolem zas**ného počítače a poflakují se, co tím uděláte?"
Celou nahrávku v angličtině si můžete poslechnout zde:
Zuřivý výbuch Toma Cruise jen potvrzuje, jak vážná je letošní situace v rámci velkých produkcí, které kvůli opakovaným zdržením přichází o nepředstavitelné množství peněz. Reakce je tedy pochopitelná a dokazuje, že Cruise pro své projekty doslova dýchá a že mu osud celého průmyslu rozhodně není ukradený. Přesto by bylo asi zajímavé sledovat, jak užasle a zaraženě na jeho vyčerpávající výlev emocí reagovalo přibližně padesát členů štábu, kteří byli tou dobou údajně v bezprostředním okolí.